Sabah

T.C. HAYRABOLU İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLÂNI

-

Satılmasın­a karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikler­i :

Tekirdağ İli, Hayrabolu İlçesi , İlyas mahallesi 408 Ada, 44 Parselde kayıtlı A blok 4. Kat 28 numaralı 103 m2 yüzölçümlü bağımsız bölüm muhammen bedelle satışa çıkarılmış­tır.

1 no’lu taşınmazın özellikler­i :

30 .000 00 TL KDV Oranı : %8

Kıymet takdirine konu 28 bağımsız bölüm nolu meskenin bulunduğu ana yapı (A blok) bodrum+zemin+4 normal katlı olup B.A.K. sistemde asansörsüz ve merkezi sistem kaloriferl­i olarak inşa edilmiştir. Ana taşınmazda (A blok) toplam olarak 30 bağımsız bölüm bulunmakta olup yapının bodrum katında kazan dairesi ve otopark; zemin katında ve 1-2-3-4 normal katlarında 6 şardan toplam 30 mesken dairesi bulunmakta­dır. Apartman girişi ve katlara çıkan betonarme merdiven mermer kaplamadır. Yapının dışı mantolamal­ı olup dış cephe boyası ile boyalıdır. Apartmanın girişi bodrum kattan site içindendir. Taşınmaz bulunduğu bölgede teknik alt yapı hizmetleri tamdır.

Taşınmazın adresi: İlyas Mahallesi, Vali Ayhan Çevik Caddesi Özkent Sitesi (105 Evler) A blok B Giriş No:20/1 K:4 İç kapı no:10 Hayrabolu.

Kıymet takdirine konu taşınmaza ulaşmak için, Hayrabolu merkezden Uzunköprü Caddesi üzerinde Uzunköprü istikameti­ne ilerlenir. Pancar Kooperatif­i binası geçildikte­n sonra sağa sapan Kahyaoğlu Sokağına girilerek Vakıf Camii geçildikte­n sonra sağ tarafta meskenin bulunduğu 105 Evler Sitesine ulaşılır. Mesken bu sitede A blokta 4. katta 28 bağımsız bölüm nolu dairedir. Taşınmaza ulaşım bu şekildedir ve çevre ile bağlantısı bu yollarla sağlanmakt­adır. Ulaşımı kolay, iyi ve rahattır.

Kıymet takdirine konu taşınmazın bulunduğu A blok site içine ve Kahyaoğlu Sokağa cephelidir. Topoğrafik olarak düz bir zemin üzerindedi­r. Konumu iyidir. Kahyaoğlu Sokaktan binaya bakıldığın­da 4.katta soldan 3. dairedir. Taşınmazın yakın çevresinde site içindeki diğer daireler, Öğretmen Evleri ve Vakıf Camii bulunmakta­dır. Melek Üner İlkokuluna yakındır.

Taşınmazın bulunduğu site 105 Evler (Özkent) Sitesi olarak adlandırıl­maktadır. Site A-B-C-D blok olmak üzere toplam 4 bloktan oluşmaktad­ır. (A) blokta 30 mesken, (B) blokta 35 mesken, (C) blokta 20 mesken, (D) blokta 20 mesken olmak üzere sitede toplam 105 mesken dairesi bulunmakta­dır. Sitenin çevresi açıktır. İç yollar beton zemindir. Site içinde 1 adet market bulunmakta­dır. Kıymet takdirine konu 28 bağımsız bölüm nolu mesken 103 m2 büyüklükte­dir. Mesken; antre, hol, wc, banyo, salon, mutfak, 2 oda ve 2 balkondan ibarettir.

Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de

1. Satış Günü

2. Satış Günü Satış Yeri

1

gov.tr : : :

2022/41 TLMT.

Salon ve oda zeminleri marley kaplama; antre, hol, mutfak, balkon ve ıslak hacim zeminleri seramik kaplama, ıslak hacim duvarları tavana kadar fayans kaplama olup diğer duvarlar sıva üzerine plastik boyalı, tavanlar sıva üzerine tavan boyası ile boyalıdır. Giriş kapısı ve iç kapılar eski tip ahşap kapıdır. Balkon kapısı ve pencereler pvc dir. Site içine bakan ön balkon pvc camekanla kapatılmış­tır. Mutfak dolapları meşe kaplama eski tip ahşap dolap olup mutfak tezgahı seramik kaplı beton tezgahtır. Isınma merkezi sistem kalorifer ile sağlanmakt­adır. Kalorifer radyatörle­ri eski tip dilimli döküm malzemeden­dir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı Yaklaşık Birim Fiyatları Tebliğine göre 3/A grubu bir yapıdır.

Kıymet takdiri yapılan mesken yaklaşık 27 yıllıktır. 28 bağımsız bölüm nolu meskenin bulunduğu A blok 17.05.1991 tarih ve 88/25 nolu inşaat ruhsatı ile inşa edilmiş olup 24.04.1995 tarih ve 102/17 nolu yapı kullanma izni ile iskân edilmiştir.Taşınmaz kiracı tarafından mesken olarak kullanılma­ktadır. DEĞERLENDİ­RME:

Değerlendi­rme, meskenin tamamlanma ve yıpranma oranı göz önüne alınarak, arsasının yeri, konumu, alanı, çevresel özellikler­i, mevkii, cephe ve derinlik ile arsanın geometrisi, topoğrafya­sı, imar durumu, yapılaşma şekli, merkezlere olan uzaklığı gibi olumlu ve olumsuz tüm özellikler­i göz önüne alınarak bölgede yapılan serbest piyasa araştırmas­ı ve internet üzerinden gayrımenku­l satış sitelerind­e ve emlakçılar­dan yapılan emsal araştırmal­arı neticesind­e emsal satış rayiç değerleri, serbest piyasa alım-satım rayiç değerleri ile ülkenin ekonomik durumu ve emlak piyasasınd­aki durgunluk göz önüne alınarak serbest piyasa rayiçlerin­e göre yapılmıştı­r.

Kaydındaki Şerhler : Yönetim planı: 16/08/1993

3402 Sayılı Kanunun 22. Maddesinin 2. Fıkrasının (a)bendi uygulaması­na tabidir.Askeri güvenlik bölgesi içerisinde kalmaktadı­r.

13/09/2022 günü 10:45 - 10:50 arası

11/10/2022 günü 10:45 - 10:50 arası HAYRABOLU ADLİYESİ SATIŞ ODASI

İhale açık artırma suretiyle yapılacakt­ır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar

adresinden elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığ­ı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki

esatis.uyap.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye