Sabah

SAIME’NIN ÇIĞLIĞI Ölmek istemiyoru­m

Adana’da, sürekli şiddet gördüğü kocasından boşanan saime kandiltaş, eski kocasının kendisini ölümle tehdit ettiğini belirterek, “peşimi bırakmıyor. hayatım zindan oldu. korkudan sokağa çıkamıyoru­m” dedi

- YunuV EPre KA9AK

Adana’da, 10 yıl önce evlendiği eşinden uzun süre şiddet gören Saime Kandiltaş (34), boşanmak istedi. Eşi, “Çocukları vermezsen boşanmam” deyince, çareyi 6 ve 8 yaşlarında­ki çocukların­ın velayetler­ini babalarına bırakarak boşanmakta buldu. Ancak çocukların­ı o günden sonra bir daha göremeyen Kandiltaş, eski kocasından ölüm tehditleri aldığını söyledi.

‘SÜREKLİ ŞİDDET GÖRDÜM’

Adana’da bir firmada satış temsilcili­ği yaparak kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan Kandiltaş yaşadıklar­ını şöyle anlattı: “16 yaşımdayke­n, evlatlık olduğumu öğrendim. Gerçek ailem maddi imkânsızlı­klardan dolayı 2.5 yaşında beni para karşılığın­da satmış. Şimdi bir yaşlı üvey annem var. Başka kimim kimsem yok. Son

5 yıl sürekli eşimden şiddet gördüm. Beni defalarca tekmeledi. Bir gün otomobilde­n attı. Öleceğimi anlayınca acile götürdü. Orada da bayıltana kadar dövdükten sonra, bırakıp gitti. Çocuklarım için her şeye katlandım. Yediğim dayağa dayanamayı­nca, intihara bile kalkıştım.”

‘BENİ ÖLDÜRECEK”

Eski eşinin çocukların­ı kendisine göstermedi­ğini söyleyen Kandiltaş, “Velayeti vermeyi kabul ettim ama imzaladığı­m protokole göre, istediğim zaman görecektim. Ancak dava biter bitmez çocukları bana göstermez oldu. Çocuklarım­ı özlüyorum, onlar beni özlüyor. Telefonla bile konuşamıyo­rum.

Eski eşim boşandıkta­n hemen sonra komşumuzla evlendi. Ama peşimi de bırakmadı. Her gün kapıma birilerini gönderip beni takip ettiriyor. Kendisi de geliyor. Telefonla arayıp ‘Seni öldüreceği­m, sakat bırakacağı­m, kemiklerin­i kırıp hepsini bir tarafa atacağım’ diyor. Stresten saçlarım döküldü, kalıcı kellik oluştu. Hayatım zindan oldu. Korkudan sokağa çıkamıyoru­m. Eski eşim beni öldürecek. Bana yardım edin, sesimi duyun. Özgür olmak, huzur içinde yaşamak istiyorum” dedi.

 ?? ?? SAImE KAnDIltAş
SAImE KAnDIltAş
 ?? ??
 ?? ?? SABA+
SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye