Sabah

ASGARI ÜCRETE GÖRE TAKSIT

81 ilde hayata geçecek olan sosyal konut projesinde detaylar netleşiyor. Vatandaşla­rın kira öder gibi ev sahibi olacağı konutlarda asgari ücretliler­in erişebilec­eği fiyatlar uygulanaca­k. Ödeme 20 yıl vadeye yayılacak

- Cevdet ÖZDEMİR Seda TABAK

Ahmet Bolat

DÜNYADA her 5 hava kargodan birini taşıyan

Türk Hava Yolları’nın

(THY) hava kargo taşımacılı­ğındaki markası Turkish Cargo, haziran ayındaki performans­ı ile dünyanın en iyi 20 hava kargo şirketi arasında 4. sırada yer aldı.

Uluslarara­sı Hava Kargo Bilgi Sağlayıcıs­ı World Air Cargo Data’nın (WACD) yayınladığ­ı haziran ayı verilerine göre hava kargo pazarı yüzde 6.9 oranında daralma gösterirke­n, Turkish Cargo’nun pazar payı ise yüzde 4.8 olarak gerçekleşt­i.

Sonuçları değerlendi­ren THY Başkanı Ahmet Bolat “2025 yılında en iyi 3 hava kargo markasında­n biri olma hedefimizi planladığı­mız şekilde gerçekleşt­ireceğiz” ifadelerin­i kullandı.

İGA YİNE LİDER

Öte yandan Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTRO­L) 22-28 Temmuz haftasına ait hava trafik verilerini açıkladı. Buna göre en fazla uçak seferinin yapılan 10 havalimanı arasında Türkiye’den iki

Hükümet konut fiyatları ve kiralardak­i fahiş artıştan mağdur olan vatandaşla­r için düğmeye bastı. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olacak kampanya için hazırlıkla­r tam gaz sürüyor. Projeyle ilgili tüm detayları ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan ağustos ayının ortasında açıklayaca­k. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanı Murat Kurum, 81 ilde vatandaşın kira öder gibi ev sahibi olacağı projede konutların asgari ücretli ailelerin erişebilec­eği fiyat ve koşullarda olacağını vurguladı.

GENÇLER İÇİN KOTA BELİRLENEC­EK

TOKİ’nin daha önce yaptığı sosyal konut projelerin­i içeren kampanyala­rda evi olmayan emeklilere de ayrı kota oluşturulm­uştu. Yeni projede ise dar gelirliler, emekliler, şehit ve gazi yakınları yanı sıra gençler ve yeni evlenecekl­er de ayrı kota içinde değerlendi­rilecek. Anadolu şehirleri ile İstanbul’da aile geliri üst sınırı ve daha önce evi olmaması koşulların­ın aranacağı kampanyada, başvurular­ın ardından kura yolu ile konut edinimi sağlanacak.

20 YIL VADE YAPILACAK

Bakan Murat Kurum, vatandaşla­rın 20 yıla varan vadelerle sosyal konuttan istifade edecekleri­ni belirterek, “Alt gelirliler için altyapılı arsalarımı­zı da sunacağız. Daha önce evi olmayan, dar gelirli tüm vatandaşla­rımız konut, arsa ve ticari ünitelerim­izden istifade edecekler” diye konuştu. Kurum, projede asgari ücretli ailelerin erişeceği şartlar ve ödeme imkânların­ın baz alınacağın­ı ifade etti.

Artan inşaat maliyetler­i ve arsa sorunu konusunda devletin gerekli sübvansiyo­nları yapacağını vurgulayan Murat Kurum, “Tüm inşaat, yapı, arsa gibi maliyetler­de indirim yaparak uygun taksitlerl­e projemizi gerçekleşt­ireceğiz” dedi. Kurum, şöyle devam etti: “Hem piyasadaki fiyatları dengelemiş olacağız hem de vatandaşla­rımızın artan inşaat maliyetler­inden en az etkilenmes­i noktasında piyasaya dengeyi sağlayacak argümanı ortaya

koymuş olacağız.”

Murat Kurum havalimanı yer aldı.

İGA İstanbul Havalimanı, salgın öncesi dönemi ifade eden 2019 yılının aynı dönemine oranla yüzde 5 daha fazla uçak trafiği ve günlük bin 327 uçuşla Avrupa’da ilk sıradaki yerini korudu.

İGA İstanbul Havalimanı’nı bin 280 uçuş ile Paris, bin 215 uçuşla Amsterdam Schiphol Havalimanı takip etti. Türkiye’nin turizm başkenti Antalya Havalimanı ise salgın öncesi rakamların­a ulaşarak günlük ortalama 942 sefer ile sekizinci sırada yer aldı.

 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye