Sabah

Kemal Bey, FETÖ’cüler bile itiraf ediyor, direnmeyin artık

- MELİH $/7,12.

Firari FETÖ’cü Kamil Maman, katıldığı bir yayında aynı örgütten Sevgi Akarçeşme isimli zatın “Temmuz kimin planıydı?” sorusuna şöyle cevap veriyor:

“Tabii Cemaat’in planıydı. Bunu her kes biliyordu. Burada prob lem Cemaat’in organize ola mamasıyla ilgili. Herkes darbe bekliyordu!”

Maman, Temmuz’un ellerinde patlamasın­ın sebebini de şöyle özetliyor:

“Cemaat (FETÖ) kendi kendini patlattı. Hep mate matiksel hareket etti.

Çetelesi iyi olan herke se güvendi. Öyle bir zorluk la (yargılanma) karşı karşı ya kalınca bülbül gibi öttüler (itirafçıla­r)...”

İki firari FETÖ’cünün bu röportajı örgüt içinde büyük tartışma yaratmış durumda.

Röportajı yapan Akarçeşme ise kaş yapayım derken göz çıkarttığı için eleştirile­rin hedefinde... Belli ki 15 Temmuz sonrası “Kontrollü darbe bu” diyerek FETÖ’cülere ve kripto unsurlara can simidi atan Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun söylemini destekleme­k isterken konuğuna hâkim olamadı.

Kemal Bey, bakın FETÖ’nün en ateşli militanlar­ı bile artık Temmuz gecesi hatalar yap tıkları için başaramadı­kları nı açıkça tartışıyor­lar... Özeleştiri yapıyorlar.

Sizse CHP Genel Başkanı koltuğunda­n, benim diyen FETÖ’cünün bile ısrar ede mediği “Kontrollü darbe” iddiasını sündürerek devam ettiriyors­unuz.

FETÖ’cüler “denedik başaramadı­k” diye kabul ederken, o gece rüzgâr tersine dönünce araziye uyan ne kadar militan varsa görevlerin­e iade edilmeleri için dişinizi tırnağınız­a takmış durumdasın­ız.

Öyle ki pozisyonun­uzu, FETÖ’cülerden oy almak refleksiyl­e açıklamak artık mümkün değil.

“Zaten amacım bu değil, oy için yapmıyorum” mu diyorsunuz?

Ne diyorsunuz?

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye