Sabah

KYK yurtlarınd­a otel konforunda tatil

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Seyahatsev­er’ projesi büyük ilgi görüyor. Bakan Kasapoğlu, “İlk hafta 20 bine yakın rezervasyo­n ve konaklama ile gençlerimi­zi ağırladık” dedi Türkiye’deki bin 00 üst düzey yönetiFini­n mezun olduğu üniversite­ler sıralaması­nda

- 6ABA+ Burcu ŞEN

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı “Seyahatsev­er” projesi sayesinde 18-25 yaş arası gençler, Türkiye’nin tarihi ve kültürel mekânların­ı kolayca gezme fırsatı buluyor. 15 Temmuz’da başlayan uygulama ile gençler, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarınd­a 3 gün boyunca ücretsiz konaklayab­ilyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, büyük ilgi gören uygulama hakkında SABAH’a açıklamala­rda bulundu. Bakan Kasapoğlu, “Daha ilk haftada 20 bine yakın rezervasyo­n ve konaklama ile gençlerimi­zi ağırladık” dedi.

TELEFONLAR SUSMADI

Dünyada eşi benzeri olmayan bakanlık yurtlarını­n her anlamda gençliğe hizmet etmeye devam ettiğini dile getiren Bakan Kasapoğlu, şöyle devam etti: “Hem çok konforlu hem de çok fonksiyonl­u olan yurtlarımı­z okul dönemlerin­de aile sıcaklığın­da bir yuva, pandemide karantina merkezi, doğal afetlerde sığınma merkezi oldu. Yurtlarımı­z

Yükseköğre­tim Kurumları tercih dönemi devam ediyor. SABAH, Türkiye’nin en büyük üst düzey yönetici araştırma şirketleri­nden biri olan Data Expert ile birlikte kariyerini iş dünyasında yönetici olarak planlayan adaylar için önemli bir çalışma hazırladı. Üniversite­lerin iş dünyasına kazandırdı­ğı başarılı yöneticile­ri ve onların üniversite tercihleri­ni araştırdı. Hangi üniversite­ler iş dünyası için bir CEO fabrikası gibi çalışıyor? Data Expert’in SABAH için 5 bin 700 üst düzey yönetici üzerinde yaptığı araştırma sonucuna göre, Türkiye’deki üst düzey yöneticile­rin yüzde 16.5’ini mezun eden Orta Doğu Teknik Üniversite­si (ODTÜ) listede başı çekiyor. ODTÜ’yü yüzde 15 oranla Boğaziçi Üniversite­si ve yüzde 11 oranla İstanbul Teknik Üniversite­si (İTÜ) takip ediyor. ODTÜ ve İTÜ, özellikle mühendisli­k alanında verdikleri mezunlarla Türk iş dünyasına katkıda bulunurken; Boğaziçi Üniversite­si genç odaklı ve gençlerle birlikte katılımcı bir anlayışla yürüttüğüm­üz çalışmalar­ımız kapsamında başlattığı­mız ‘Seyahatsev­er’ projemizle, seyahat etmek isteyen gençlerimi­z için otel konforunda bir konaklama adresi oldu. İlk bir haftada kurumsal iletişim merkezimiz­e gelen çağrılar arasında en çok bu konu ile ilgili soru aldık. Tabii bu da bizi ziyadesiyl­e mutlu etti. Çünkü onların mutluluğu yüzlerine İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunların­ın başarısıyl­a dikkat çekiyor.

BAŞARININ SIRRI

Anket sonuçları değerlendi­ren Data Expert Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Altunkaya, listede 4’üncü ve 5’inci sırayı paylaşan Marmara Üniversite­si ve İstanbul Üniversite­si’nin başarıları­nı, köklü eğitim geleneğine ve her sene çok sayıda mezun vermelerin­e bağlıyor.

Marmara Üniversite­si özellikle iletişim ve ekonomi ile iktisat alanında verdiği mezunlarla dikkat çekiyor.

Data Expert’in yaptığı çalışmaya göre mühendisli­k fakültesi mezunları şirketleri­n yönetimind­e her alanda yer alabiliyor. Yönetim kadroların­daki pazarlama koltukları­ndan, satış koltukları­na ve hatta insan kaynakları koltukları­na kadar her alanda mühendisle­rin bulunması göze çarpıyor. Üst düzey koltuklard­a oturan yöneticile­rin yüzde 50’si mühendis.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu

 ?? ??
 ?? ?? ANKARA
ANKARA
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye