Sabah

Misafirper­ver Türkiye’ye BM’den teşekkür

- 0EH0ET %$5/$6 facebook.com mehmetbarl­as.sabah

Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı -oyFe 0VXya dün yanın en fazla sayıda mülteci barındı ran ülkesi olduğu için Türkiye’ye teşek kür etti. 3.7 milyon mülteciyi ağırlayan Türkiye, aynı zamanda Suriye’nin kuze yinde bulunan 4.1 milyon mülteciye de yar dım ediyor.

Türkiye’de bu kadar mülteci olması nın iki sebebi var. Birincisi, etrafımız “ateş oemberi”yle çevrili. Bunun bir deyim değil gerçek olduğunu artık yaşayarak görüyo ruz. Canını kurtarmaya çalışan buraya koşu yor. İkincisi ise etraftaki ülkelere baktığımız zaman Türkiye hakikaten bir “mFeYKer gibi parlıyor”.

İnsanların gerek canını kurtarmak gerek se cazip buldukları için Türkiye’yi tercih edi yor olmaları aslında gurur verici bir durum. Burada yapmamız gereken şey, Batı’daki kapımızı da mülteciler­e olabildiği­nce açmak. Yani canını kurtarmak isteyene tabii ki Doğu’daki kapımızı açacağız, fakat Batı’ya doğru gitmek isteyeni de kesinlikle durdur mamalıyız.

Rusya’nın nefes borusuyuz

Bir ankete göre, ülkesi dışında başka yere yerleşmeyi düşünen Rusların en fazla tercih ettikleri ülke Türkiye imiş. Türkiye’ye yerleşmeyi düşünen Ruslar, Türk vatanda şı olmayı da istiyorlar­mış. Türkiye gerçek ten Rusya’nın nefes borusu haline geldi. Hem “bireyVel” hem de “tiFari” olarak Rusya’dan Türkiye’ye müthiş bir rağbet var.

Gidecek güvenli liman arayan Rus ser mayesine Türkiye’yi daha da cazip hale geti recek formüller üretmeliyi­z. Zira Rusya’ya konulan ambargolar, yükselen petrol fiyatla rı nedeniyle bu ülkenin gelirlerin­i katlayarak artırdı. Rusya çok büyük cari fazla vermeye başladı ve Ruslar paralarını yatıracak güven li yerler arıyorlar.

Bu arada Brezilya, Rusya, Hindistan,

Çin ve Güney Afrika Cumhuriyet­i yani “%5,&6” ülkeleri, “yeQi bir para biri mi” ve “VZiIt ViVtemi” üzerinde anlaştılar. Bunlara İran gibi bazı ülkelerin de katılacağı söyleniyor. Bu yeni para birimi de “eQGer metal bazlı” olacak. Yani dolar gibi kar şılıksız olmayacak. Anlayacağı­nız her kriz, çözümünü de yanında getiriyor. Bu vesiley le belki de dolar hegemonyas­ından dünya kurtulur.

Avrupa bunlara müstahak

Rusya’ya ambargo koyan ve 3XtiQªin doğalgaz tehditleri­yle paniğe kapılan Almanya’da kriz büyüyor. Berlin’de karart ma başladı. Opera binası dahil bütün kamu binalarınd­a geceleri ışıklar söndürülüy­or. Ayrıca jimnastik salonların­da sıcak duş yap mak yasaklandı. Avrupa, Ukrayna’ya yar dım etmek için tarihinin en büyük krizine girerken, =eleQVNi de karısıyla birlikte bir moda dergisine poz verdi. Ne diyelim ki? Hepsi birbirine müstahak.

Avrupa’daki akıl tutulması tabii ki Yunanistan’ı da derinden etkiliyor. 0iootaNiV saçmalamay­a devam ediyor ve Türkiye’nin her an Yunanistan’a saldırmak üzere olduğunu söylüyor. Belli ki küreselci lerin tetikçiliğ­i konusunda =eleQVNiªye hay ranlık besliyor ve onunla yarışıyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye