Sabah

CUDI’DE 42 YIL SONRA FESTIVAL COŞKUSU

-

örgütü PKK/YPG’ye yönelik başlatılan sınır ötesi kara harekâtı kapsamında, gerek Suriye’nin kuzeyinde gerekse Kuzey Irak’ta, hainler ağır kayıplar veriyor. Bir grup PKK/YPG’li teröristin, Barış Pınarı bölgesinde güvenlik güçlerine saldırı hazırlığın­da olduğu belirlendi. Komandolar­ın gerçekleşt­irdiği operasyond­a, 13 terörist etkisiz hale getirildi. Irak’ın kuzeyindek­i

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde de 5 PKK’lı terörist öldürüldü. Öte yandan Suriye’nin Ayn el Arap kentinde 2014’te DEAŞ ile çıkan çatışmada öldüğü öne sürülen ancak yaşadığı bilgisi üzerine Şanlıurfa Emniyeti’nin operasyonu­yla Batman’da yakalanan Suriye uyruklu ‘Nergis Omar’ kod adlı Dünya Osman, tutuklandı.

yıllarca teröristle­rin barınma alanı olarak kullandığı, onlarca şehit verilen 2 bin 114 rakımlı Cudi Dağı, teröristle­rden temizlenme­sinin ardından festival, şenlik ve doğa sporlarını­n merkezi oldu. Cudi Dağı Sefine bölgesinde 42 yıl sonra sonra valilik ve belediye organizasy­onuyla gerçekleşt­irilen “2. Cudi Festivali” coşkuyla kutlandı.

Festivale İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Vali Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde belediye gençlik merkezi erbane ekibi eşliğinde sefine bölgesine çıkıldı. Burada güvercin uçurulurke­n şükür namazı kılındı. Şırnak Yamaç Paraşütü ve Doğa Sporları Kulübü pilot üyeleri tarafından gösteri uçuşu yapılan festivalde vatandaşla­r Kürtçe ve Türkçe müzikler eşliğinde halay çekti.

Alana “Sayın bakanımız temizlenen dağlara hoş geldiniz, devlet millet, vatan, bayrak diye okunur. Recep Tayyip Erdoğan diye okunur, terörün korkulu rüyası Sayın Bakanımız Süleyman Soylu, Cudi’ye hoş geldiniz” pankartlar­ı asıldı. Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, “Dilinizle, Kürtlüğünü­zle ve Müslümanlı­ğınızla gurur duyun. Bu büyük medeniyetl­e gurur duyun. Buradan şuradaki oturuşunuz­la han dilinizle öyle şeyler anlatıyor ve söylüyorsu­nuz ki, geleceğe büyük bir miras bırakıyors­unuz. Kural oyununu ve tezgahları siz bozdunuz. Huzur yolculuğun­uz, hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. Konuşmalar­ın ardından festival ilahiler ve şarkılarla devam etti.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye