Sabah

YENİ VİK GOLLE B

- FOTOĞRAFLA­R: TURGUT DOĞAN

SON

Türkiye Futbol Federasyon­u’nda geçtiğimiz ay yapı

seçim sonrasınla­n da başkanlığa gelen Mehmet Büyükekşi ve ekibi ilk kupasını

verdi. Trabzonspo­r’a

Süper Kupa’yı almak bir takım için öz güveni artırma ve moral kondisyonu nu yükseltme açısından önemli. Trab zonspor, lig şampiyonlu­ğundan sonra da Süper Kupa’yı müzesine götürme başa rısını gösterdi. Dünkü maçı iki bölümde yorumlamak gerekiyor. Sivasspor’un bas kısı ile başlayan ilk 20 dakikalık süreç… Baskı, kazanılan toplar ama hücum girişimler­i yetersiz bir Sivasspor. Bu yüzden gol pozisyonu üretemedil­er.

Abdullah Avcı’nın sahaya sürdü ğü 11, ofansif ağırlıklı. Duran toptan gelen gole kadar ki bölümde organize girişimler­inde bir türlü bulunamadı­lar. Orta alanda Trabzonspo­r’un kadro zenginliği var. Görünen o ki, her maça göre değişik bir orta saha kur gusu olacak. İkinci yarı Sivasspor kalecinin yaptı ğı büyük hata ile Cornelius’la gelen ikinci gol den sonra ise oyunda Trabzonspo­r üstünlüğü tama men ele aldı. Larsen ile üçüncü gol ve ardından Bakasetas’la gelen dördüncü gol. Bu maçta yeni trans ferlerden Larsen ve Eren oynadıklar­ı futbol ile ilerisi için büyük ümit verdi. Önde ise Cornelius geçen sezon bırak tığı yerden tekrar başladı. Çünkü bu oyuncu Nwakaeme’nin ayrılmasın­dan sonra önde top saklama becerisi olan tek isim. Trezeguet ise bazı pozisyon lar var ki, bir türlü topla buluşturul­a madığı için çok etkili olamadı. Fakat yeteneği herkes tarafından bilinen bir isim. Savunma arkasına yaptığı koşularda şu an eğer istediği top lar gelirse büyük katkı yapabile cek yeterlilik­te.

Sonuçta Trabzonspo­r, yeni sezon için de iddiasını ortaya koydu.

Özellikle ilk yarı nın ikinci bölümünde

TRABZONSPO İtalya Serie Udinese’den fer ettiği Dan sağ bek Lar Kupa maç ye çıktı. da hı Tra ata önü

V

 ?? ?? şampiyon Trabzonspo­r’un, Süper
götürKupa’yı müzesine
Cumhurmesi­nin ardından
Erdoğan, başkanı Recep Tayyip
Trabzonspo­r. Trab“Tebrikler
şehrimizi ve tüm zonspor’u,
kutluyorum” paylacamia­yı
Gençlik ve Spor şımı yaptı.
Mehmet Kasapoğlu Bakanı
gönül“Trabzonspo­r’u da
ifadeden kutluyorum” lerini kullandı.
şampiyon Trabzonspo­r’un, Süper götürKupa’yı müzesine Cumhurmesi­nin ardından Erdoğan, başkanı Recep Tayyip Trabzonspo­r. Trab“Tebrikler şehrimizi ve tüm zonspor’u, kutluyorum” paylacamia­yı Gençlik ve Spor şımı yaptı. Mehmet Kasapoğlu Bakanı gönül“Trabzonspo­r’u da ifadeden kutluyorum” lerini kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye