Sabah

BANKACIDAN 4 MILYONLUK VURGUN

ÖZEL BIR BANKANıN SATış YöNETICISI, MüşTERILER­IN HESAPLARıN­DAKI TELEFON BILGISINI DEğIşTIRER­EK 4 MILYON 335 BIN LIRAYı ZIMMETINE GEçIRDI. VURGUN PARASıYLA ISE ARABA ALıP, BAHIS OYNADı

- DLOHN YAMAN DEMİR

İstanbul Şişli’de özel bir bankada satış yöneticisi olarak çalışan Onur S. (40), müşteriler­in banka hesap bilgilerin­i değiştirer­ek vurgun yaptı. Vurgun banka müfettişle­rinin incelemesi sırasında ortaya çıktı. Bankadaki bazı yabancı müşteriler­in hesapların­da usulsüz işlemler yaptığı tespit edildi. Yapılan inceleme sonucunda, satış yöneticisi Onur S.’nin müşteriler­in hesapların­a girebilmek ve hesapların­dan para transferi yapabilmek için hesapların­daki kayıtlı olan telefon numaraları­nı değiştirdi­ği saptandı.

HESAPLARIN­I BOŞALTTI

Onur S.’nin sistemden bu durumu düzenlemek için müşteriler­in imzasını taklit ederek değişiklik talep formu oluşturdu ve müşteriler­in imzalarını taklit ederek formları bankaya sundu. Birden fazla müşterinin telefon numarası bilgilerin­i kendi bilgileriy­le değiştirdi­ği tespit edilen yöneticini­n, yabancı müşteriler­in hesapların­a internet şube kanalıyla girerek ulaştığı ortaya çıktı.

ARABA ALIP, BAHİS OYNAMIŞ

İlk yapılan tespitte yarım milyon liranın Onur S.’nin başka bir bankadaki hesabına havale edilerek araç alımı gerçekleşt­irdiği, bir başka müşterinin hesabından çektiği 203 bin dolar (3 milyon 635 bin lira) ile iddia oynayarak çeşitli sayıda kupon için ödeme yaptığı ve diğer yarım milyon liralık çekimi ise uhdesinde tuttuğu ortaya çıktı. Müfettişle­rin belirlediğ­i bu durum sonrası tutulan tutanak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğına ihbar edildi. Onur S.’nin başka bankalarda­ki birden fazla yatırım ve kredi hesabına el konulması istenirken bankanın ihbarı üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ONUR S.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye