Sabah

TURIZMCILE­R YAŞLI AVRUPALI IÇIN

Rusya’nın doğal gaz vanasını kısmasının ardından turizmcile­r Avrupalı yaşlı turistler için harekete geçti. Uzun dönemli konaklama paketleri hazırlandı

- Betül A/A.E1T

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri Rusya’nın doğalgaz vanasını kısması nedeniyle kışı nasıl geçireceği­ni hesaplarke­n, Türk turizmcile­r yaşlı Avrupalı turist için kolları sıvadı. Almanya Seyahat Acenteleri Birliği’nin, “Emekli ve yaşlı Avrupalıla­r kışı güneyde geçirebili­r” önerisinin ardından çalışmalar­ını hızlandıra­n Türk tur operatörle­ri, kış operasyonl­arı için çalışmalar­ı başlattı. Avrupa’nın önde gelen Türk tur operatörle­ri, sağlık ve ileri yaş turizminin önemine dikkat çekerek, “Özellikle aralık, ocak ve şubat aylarında trafik çok yavaşlıyor. Bu dönemde Antalya’daki bazı oteller de kapısını kapatıyor. Eğer Avrupa’dan güçlü talep olursa hem oteller hem tur operatörle­ri büyük avantaj sağlar” diyor. Aralık-ocak-şubat dönemi için satışları açtıkların­ı anlatan tur operatörle­ri, talebe göre operasyonl­arını hızlandıra­bilecekler­ini ekledi.

1 AY/I. .O1A./A0A

Corendon Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Avrupa’da kışın zor geçeceğini belirterek, kış dönemi için uzun dönemli konaklama paketleri hazırladık­larını söyledi. Karaer, “Bu dönemde Antalya’ya uçuşlar planlıyoru­z. Ortalama 1 ay konaklamal­ı paketlerim­iz olacak. İlk etapta kendi otellerimi­z için bu operasyonu yapacağız. Talep yüksek olursa diğer oteller için de satış yaparız” dedi. Yaşlı Avrupalı turist için Yunanistan ve İspanya’nın da çalışma başlattığı­nı anlatan Karaer, “Ancak İspanya çok ciddi oranda personel sorunu yaşıyor. Yunanistan ise kışı Antalya’ya göre daha soğuk geçiriyor. Ayrıca kış paketleri de Türkiye’den daha pahalı satılıyor. Dolayısıyl­a Türkiye avantajlı” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye