Sabah

ZEHRA’M SANA NASIL KIYDILAR

Muğla’da, şarkı söylediği işletmede kemikleri kırılana kadar dövülüp başına balta ile vuruldukta­n sonra cesedi gölete atılan 18 yaşındaki Zehra’nın babası Oğuzhan Bayır, “Kızımı canice öldürdüler” dedi

- Tolga YANIK

Konya’nın Karapınar ilçesinde oturan Zehra Bayır, madde bağımlısı kardeşi M.B.’nin (16) tedavi masrafları­nı karşılamak için 3 ay önce Muğla’nın Milas ilçesine giderek çalışmaya başladı.

Burada bir eğlence mekanında şarkıcılık yapan Bayır, iddiaya göre 24

Temmuz’da alacağını vermedikle­ri için tartıştığı işletme sahiplerin­ce başına sert bir cisimle vurulup öldürüldü, cesedi de bahçedeki havuza atıldı. Zehra Bayır’ın cenazesi 26 Temmuz’da memleketi Konya’da defnedilir­ken, cinayetle ilgili gözaltına alınan 7 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

‘KARDEŞİ İÇİN ÇALIŞIYORD­U’

Kızı Zehra ile en son nisan ayında görüşen 4 çocuk babası Oğuzhan Bayır (47) SABAH’a konuştu. 4 yıl önce eşi Fadime Bayır’dan boşandığın­ı ve kızlarının velayetler­inin annelerind­e olduğunu belirten baba Bayır, “Zehra, daha önce Konya’da bir simitçide çalışıyord­u, ayrılıp Muğla’ya gitmiş. Muğla’ya gittiğini de bu olay olduğunda duydum. Kardeşi biraz rahatsızdı. Kardeşinin tedavi masrafları­nı karşılamak için 3 ay önce gitmiş. Şeker hastası olduğum için, üzülürüm diye bana haber vermemiş. Para kazanıp kardeşini kurtarmak istemiş. Anne-babama, kardeşime bir faydam olur diye düşünmüş. O kadar güzel kalpliydi ki neler düşünmüş yavrum” dedi.

Kızının sert bir cisimle başına vurulması sonucu öldürüldüğ­ünü öğrendiğin­i ifade eden Bayır, “Balta ya da satırla vurmuşlar. Yalnız vurmadan önce çocuğu çok dövmüşler. Kemiklerin­de kırıklar varmış. Öldürüp göle atmışlar. Benim Zehra’m artık geri gelmeyecek. Hem çalıştırıp hem de parasının üzerine kondular buda yetmezmiş gibi bir de canını aldılar” diye konuştu.

‘ZEHRALAR ÖLDÜRÜLMES­İN’

Baba Bayır, “Zehra’m, 18 yaşında genç bir kızdı. Kimseye bir zararı yoktu. Zehra ne yaptı size? Namusunuza mı göz dikti, bir şey mi söyledi? O da bir insan. Burada hayvanlara kıyamıyoru­z. Bir insanın canı, bu kadar ucuz değil. En ağır cezayı almalarını istiyorum. Çocuklarım­ı çobanlık yaparak büyüttüm. Yemedim yedirdim, içmedim içirdim. Artık Zehra’lar öldürülmes­in, kadınlar öldürülmes­in”diye konuştu. Kızının nişanlanıp,

Zehra Bayır

Baba

Bayır,

26 Tem muz’da

Kon ya’da top rağa verilen

kızı Zeh ra’nın meza rı başında dua etti.

ayrıldığın­ı daha sonra yeniden nişanlısı ile barıştığın­ı aktaran Bayır, “Olay günü de ‘Valizlerim­i topladım. Bugün akşam biniyorum’ demiş. Sonra onlardan alacağını mı istedi? Ne istedi? Cumartesi günü gece 03.00’de Zehra’yı arkadaşlar­ı ile birlikte eve getirmişle­r. Tekrar Zehra’yı bu öldüren kişi, ‘Zehra benim telefonda bir şeyler var, bakıver’ demiş. Bir şey konuşmuşla­r, sonra da gitmişler. Zehra’nın telefonu zaten kapanmış o anda. Sonra da yanında çalışanlar, bir daha Zehra’dan haber alamamışla­r” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? KONYA
KONYA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye