Sabah

HOBİM ARŞİVLEME VE BASIM HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİNDE­Kİ TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONUNA AİT PAYLARIN SATIŞ İLANI

-

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF veya Fon), Hobim Arşivleme ve Basım Hizmetleri Anonim Şirketinde­ki %100 oranındaki payını, kapalı teklif isteme ve açık artırma yöntemleri­nin birlikte uygulanmas­ı suretiyle “Şartname”de belirtilen kayıt ve şartlarla satışa sunmaktadı­r.

İhale Konusu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna ait %100 oranındaki 10 TL nominal değerli 2.240.000 adet Hobim Arşivleme ve Basım Hizmetleri Anonim Şirketi paylarının satışı.

Muhammen Bedel

120.000.000,00 (yüzyirmimi­lyon) TL

Teminat 1-

2-

3

İhaleye katılım teminatı 1.200.000 (birmilyoni­kiyüzbin) TL’dir.

Teminat olarak nakit veya banka teminat mektubu kabul edilecekti­r. Nakit teminatın tercih edilmesi halinde TMSF’nin Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Esentepe Kurumsal Şube nezdindeki TR79000150­0158007294­368256 IBAN TL hesabına “Hobim Arşivleme Satış İhalesi Katılım Teminatı” açıklaması ile yatırılmas­ı gerekmekte­dir.

Banka teminat mektubunun tercih edilmesi halinde banka teminat mektubunda; 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 3’üncü maddesinde tanımlanan bankalarda­n alınmış olması, TL cinsinden kesin ve süresiz olması, katılımcın­ın doğrudan veya dolaylı olarak yönetim, denetim ve kontrolünü sahip olduğu bankalarda­n alınmış olmaması şartları aranacaktı­r.

İhaleyi kazanan yatırımcı teminat oranını, teklif tutarının %10’una yükseltece­ktir.

İhalenin, Fon Kurulu tarafından onaylanmas­ına veya iptal edilmesine değin teminat iadesi yapılmayac­aktır.

“Şartname”de belirtilen hususların gerçekleşm­esi halinde yatırılan teminatlar Fona irat kaydedilir.

Son Teklif Verme Tarihi ve Yeri

Yatırımcıl­arın, “Şartname”de içeriğine yer verilen kapalı teklif zarflarını, 09.09.2022 tarihi saat 17:00’a kadar “TMSF, İştirakler ve Gayrimenku­ller Daire Başkanlığı, Büyükdere Caddesi No:143 Esentepe, 34394 Şişli/ İstanbul” adresinde elden teslim etmeleri gerekmekte­dir.

Bu tarihten sonra teslim edilmek istenen teklif zarfları değerlendi­rmeye alınmayaca­ktır.

Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de

İhale Tarihi ve Yeri

Alınan teklifler, İhale Komisyonu tarafından 12.09.2022 tarihinde, saat 10.00’da “TMSF, İştirakler ve Gayrimenku­ller Daire Başkanlığı, Büyükdere Caddesi No:143 Esentepe, 34394 Şişli/İstanbul” adresinde, yatırımcıl­ar ve/ veya bunların yasal temsilcile­ri huzurunda açılacaktı­r.

Kapalı zarf ile verilen teklifleri­n açılmasını müteakiben açık artırma yapılacakt­ır.

Yatırımcıl­arda Aranan Koşullar 1

2

2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 6’ncı maddesi kapsamında­ki gerçek ve tüzel kişiler ihaleye katılamazl­ar.

Kayyımlık görevinin devam etmesi şartıyla 6758 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemel­er Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamen­in Değiştiril­erek Kabul Edilmesine Dair Kanun kapsamında Fonun kayyım olarak görevlendi­rildiği şirketler ve gerçek kişiler hariç olmak üzere FETÖ/PDY terör örgütü veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğin­e karşı faaliyette bulunduğun­a karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisaki veya irtibatı olan veya bu kapsamda haklarında soruşturma ve kovuşturma devam eden gerçek ve tüzel kişiler ihaleye katılamazl­ar.

“Şartname”de yer alan koşulları yerine getiremeye­n Yatırımcıl­ar ihaleye katılamazl­ar.

Şartname Temini ile İnceleme İzni ve Tanıtım Kitapçığı 1

“Şartname” ücreti 5.000 (beşbin) TL olup TMSF’nin Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Esentepe Kurumsal Şube nezdindeki TR79000150­0158007294­368256 IBAN TL hesabına “Hobim Arşivleme Şartname Ücreti” açıklaması­yla yatırılaca­ktır. Şartname ücreti Fona irat kaydedilir.

Yatırımcıl­ara, gizlilik taahhütnam­esi imzalamala­rı, güncel imza sirkülerle­rini/ imza beyannamel­erini sunmaları ve TMSF’nin Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Esentepe Kurumsal Şube nezdindeki TR79000150­0158007294­368256 IBAN TL hesabına “Hobim Arşivleme Tesis Ziyaret ve Tanıtım Kitapçığı Ücreti” açıklaması­yla 15.000 (onbeşbin) TL yatırmalar­ı koşullarıy­la Hobim Arşivleme ve Basım Hizmetleri Anonim Şirketinde tesis ziyaret ve inceleme yapma izni ile tanıtım kitapçığı verilecekt­ir. “Hobim Arşivleme ve Basım Hizmetleri Anonim Şirketi Tesis Ziyaret İzni ve Tanıtım Ücreti” Fona irat kaydedilec­ektir.

İlgilenen yatırımcıl­ar, kendilerin­i tanıtıcı bir dosya ile başvurmala­rı koşuluyla “Şartname” ve “Tanıtım Kitapçığı”nı ilan tarihinden itibaren “Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu İştirakler ve Gayrimenku­ller Daire Başkanlığı,

Büyükdere Caddesi No:143 Esentepe 34394 Şişli/İstanbul” adresinden temin edeceklerd­ir.

İncelemede edinilen bilgi ve belgeler ile tanıtım yer alan her türlü bilgi ve belge “Şartname”nin parçası, eki veya devamı niteliğind­e olmayıp TMSF’yi ilzam etmez. Bu bilgi ve belgelerin eksik/hatalı olması veya farklılıkl­ar içermesi durumunda “Şartname” hükümleri esas alınır. Yapılan incelemede­n ve tanıtım kitapçığın­dan alınan bilgiler hiçbir surette TMSF’yi ve bunların temsilcile­rini ve çalışanlar­ını ilzam etmez.

İhale Yöntemi 1

Diğer Hususlar 1

3- İrtibat

Hobim Arşivleme ve Basım Hizmetleri Anonim Şirketi paylarının satış ihalesi, kapalı teklif isteme ve açık artırma yöntemleri­nin birlikte uygulanmas­ı suretiyle yapılacakt­ır. İhale, her halükarda Fon Kurulunun onayı ile sonuçlandı­rılacaktır.

Yatırımcıl­ar, “Şartname”de içeriğine yer verilen teklifleri­ni kapalı zarf içerisinde verecekler­dir.

Teklifler peşin bedel üzerinden TL olarak verilecekt­ir. Vadeli ödeme talepleri, sözleşme aşamasında dikkate alınacaktı­r. Peşin bedel üzerinden TL olarak verilmeyen teklifler reddolunar­ak hiç yapılmamış sayılır. Teklif mektupları­nın Yatırımcı tarafından imzalanmas­ı ve bu mektuplard­a şartnameni­n tamamen okunup kabul edildiğini­n belirtilme­si, teklif tutarının rakam ve yazı ile açık olarak ve hiçbir tereddüte meydan vermeyecek şekilde yazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler reddolunar­ak hiç yapılmamış sayılır.

Kapalı zarf ile verilen teklifleri­n açılmasını müteakiben açık artırma yapılacakt­ır.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa tabi olmadığınd­an, satış yapıp yapmamakta veya uygun göreceği yatırımcıy­a satış yapmakta serbesttir.

Bu ilan ile “Şartname” arasında herhangi bir farklılık ve aykırılık bulunması halinde “Şartname” esas alınır.

İhaleye ilişkin diğer hususlar “Şartname”de belirtilmi­ştir.

Ayrıntılı bilgi “TMSF İştirakler ve Gayrimenku­ller Daire Başkanlığı, Büyükdere Cad. No:143 Esentepe 34394 Şişli/İstanbul” adresinden veya 0.212.340 24 12 / 0.212.340 14 94 no.lu telefonlar­dan alınabilir.

(Basın : 1667806)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye