Sabah

MATEMATİK OLİMPİYATL­ARI’NDAN 6 MADALYA İLE DÖNEN GENÇ DEHALAR SABAH’A KONUŞTU: BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

BosnA HErsEk’tEkI MAtEnAtIk OlImpIyAtl­Arı’nı 3’ünCü sırADA BItIrErEk Göğsümüzü kABArtAn GEnçlEr SABAH’A DuyGulArın­ı AnlAttı: ÜlkEmIzE yEnI mADAlyAlAr GEtIrmEk IçIn DAHA çok çAlışACAğı­z

- %XUFX ŞEN AKPHW KHULP R]JaU 6HOLP Doğan )XUNan EUGHn

Türkiye, Bosna Hersek’in Saraybosna kentinde düzenlenen 26. Genç Balkan Matematik Olimpiyatl­arı’nda büyük başarılara imza attı. TÜBİTAK BİDEB tarafından “2022 Bilim Olimpiyatl­arı Programı” kapsamında milli takımlarda yetiştiril­en genç bilim insanları Türkiye’yi uluslarara­sı sahada temsil etti. 1 altın, 4 gümüş, 1 bronz madalya kazanan gençler 19 ülke arasından 3. oldu. Türkiye’yi temsil eden öğrenciler­den Furkan Erden 40 tam puanla Altın Madalya kazandı. Selim Doğan, Ege Akgün, Ahmet Kerim Rüzgar ve Sinan Gencer Gümüş Madalyaya layık görüldüler. Rüzgar ve Doğan ayrıca en iyi soru çözümü ödülünün sahibi oldu. Mustafa Dortluoğlu ise Bronz Madalya kazandı. Şampiyon gençler SABAH’a başarıları­nı, matematik sevgilerin­i, branşın hayatların­a kattığı yararları anlattı:

6ENE 62NRA AL7IN

Altın Madalya kazanan, Yenimahall­e Atatürk Anadolu Lisesi, 11. sınıf öğrencisi Furkan Erden: İlkokulda öğretmenim vasıtasıyl­a olimpiyata katılmıştı­m. Milli takıma seçildim. Bu seneki matematik olimpiyatl­arında altın aldım hem de tam puanla. Son 5 senedir Türkiye altın madalya alamamıştı. Son 6 senedir de tam skor yoktu. Bu yüzden mutlu ve gururluyum. TÜBİTAK’ın kampları matematik olimpiyatl­arına hazırlanma­mıza çok yardımcı oluyor. Üniversite­lerden gelen profesörle­r bize ders anlatıyor, soru çözdürüyor. Ortalama bir kamp programınd­a 7.5 saat olimpiyat matematiği çalışıyoru­z. Ülkemiz için elimizden geldiğince çabalıyoru­z. Matematiğe yönelik bir korku, önyargı var ama korkulacak bir şey değil. Matematik en sevdiğim, çalışılınc­a yapılabile­cek bir ders. İnsana analitik düşünme becerisi katıyor.

KA03LAR Ç2K )AYDALI

Gümüş madalya kazanan, Galatasara­y Lisesi 9. sınıf öğrencisi Selim Doğan: TÜBİTAK’ın kamplarınd­a eğitim alabilmek için birinci aşama sınavına çalıştım. İlk aşamaya seçilen 50 kişi arasındayd­ım. İkinci aşamaya 25 genç geçtik. Ardından iki hafta eğitim gördükten sonra Milli Takım seçme sınavı yapıldı. Sınavda birinci olarak takıma seçildim. Ülkemi temsil etmenin gururunu yaşıyorum. Bizi izlemeye devam edin.

gNYARGILI 2L0AYIN

Gümüş madalya kazanan, Şehit Münir Alkan Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ahmet Kerim Rüzgar:

 ?? ??
 ?? ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye