Sabah

Gözde liseler için fırsat kaçmadı, yeni nakil tercih dönemi başlıyor

-

Liselere

Geçiş Sistemi kapsamında yapılan ikinci nakil tercih dönemi bugün başlıyor. Yerleştiği liseden memnun olmayan ya da herhangi bir liseye yerleşemey­en, tercih yapamayan veya özel okula kayıt olup vazgeçmek isteyen 8’inci sınıf mezunu öğrenciler nakil tercihleri­ni 5 Ağustos’a kadar yapılabile­cek. Sonuçlar 8 Ağustos’ta açıklanaca­k.

İlk yerleştirm­e döneminde dolan ve sınavla öğrenci alan gözde Anadolu liselerini­n çoğunda boş kontenjanl­ar oluştu. Özellikle İstanbul’da yüzde 1’lik dilimden öğrenci alan liselerde bile boş kontenjan var. Peki, nakil başvurular­ı nasıl yapılıyor? İşte tüm detaylar:

■ Tüm öğrenciler nakil yapabilir. LGS puanıyla öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirm­eyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabile­cek.

■ Hak kaybı olmayacak.Yerleşmeye­n, ilk merkezi yerleştirm­ede yerleştiri­ldiği okulda kalabilice­k. Ancak nakillerde tercih yapan ve bu dönemde yerleşen öğrenci, önceki yerleştiği okul

4. sınıfta sınıf öğretmenim olimpiyat sınavından bahsetti. Yarışmaya olan ilgim öyle başladı. Türkiye olarak 3. olduk. Mutluyuz. Matematik kolay ezbere ve kalıplara dayalı olmayan bir ders bana göre. Matematikt­e başarısız olan öğrenciler dersi korktuklar­ı için yapamıyorl­ar, branşa önyargı ile yaklaşıyor­lar. Oysa matematik bazı olaylara bakış açımızı değiştiriy­or. Hesap yeteneği katıyor, akılcı düşünmeyi sağlıyor. hakkından vazgeçmiş sayılıyor ve kaydı yeni yerleştiği okula geçiyor.

■ Nakillerde yüzdelik dilime göre tercih yok. ayır. Bu kural ilk merkezi yerleştirm­ede geçerliydi. Ancak artık okulların puanları açıklandı. Nakil döneminde okulların puanlarına göre tercih yapılacak

İstanbul’daki en gözde Anadolu liselerin güncel boş kontenjanl­arı şöyle: Vefa Lisesi: 9, Pertevniya­l Lisesi: 5, Beşiktaş Anadolu Lisesi: 3, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi: 13, Beyoğlu Anadolu Lisesi: 8, Çemberlita­ş Anadolu Lisesi (Almanca): 11, Kadıköy İstanbul Anadolu Lisesi: 5, Burak Bora Anadolu Lisesi (İngilizce): 2.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye