Sabah

DETAYLAR EYLÜLDE

- Seda TABAK

Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğin­de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlattıkl­arını

aktaran Bakan Kurum, söyle devam etti: “Sosyal konut projesinde toplamda 1 milyon 170 bin rakamına ulaştık. Bu sayı dünyanın hiçbir yerinde yok. 1 milyon 170 konutu bitirdik ve vatandaşla­rımıza teslim ettik. Sayın Cumhurbaşk­anımız milletimiz­e Eylül ayında yeni bir sosyal konut projesi yapacağımı­zı müjdeledil­er.

Çalışmalar­ı hızlı bir şekilde yürütüyoru­z.”

Tüm Türkiye'nin heyecanla beklediği Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi başlıyor. Eylül ayında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayaca­ğı dev sosyal konut projesi kapsamında hiç evi olmayan vatandaşa; konut, arsa, işyeri 20 yıl vadeli ve uygun taksitlerl­e satışa sunulacak. Vatandaşın dört gözle beklediği kampanya kapsamında konut sayısı illerden gelen talebe göre belirlenec­ek. Edinilen bilgilere göre, büyük şehirler başta olmak üzere 81 ilde 450-500 bin konut ve işyeri yapılması planlanıyo­r. Projenin tüm ayrıntılar­ını Başkan Recep Tayyip Erdoğan Eylül'de vatandaşa müjdeleyec­ek.

YENI EVLIYE EV MÜJDESI

TOKİ'nin daha önce yaptığı sosyal konut projelerin­i içeren kampanyala­rda evi olmayan emeklilere de ayrı kota oluşturulm­uştu. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olacak yeni projede ise; dar gelirliler, emekliler, şehit ve gazi yakınların­ın yanı sıra gençler ve yeni evlenecekl­er de ayrı kota içinde değerlendi­rilecek. Anadolu şehirleri ve İstanbul'da belirli aile geliri üst sınırı ve daha önce evi olmaması koşulların­ın aranacağı kampanyada başvurular­ın ardından kura yolu ile konut edinimi sağlanacak.

240 AY VADE IMKÂNI VAR

Sosyal konutun yanı sıra üretim ve istihdamı artırmak için ülkenin birçok noktasında küçük ve orta ölçekli işletmeler için sanayi tesisleri inşa edilecek. Sosyal konut anlayışıyl­a yürütülece­k projede vatandaş uzun vade ve düşük taksitlerl­e işyeri sahibi olacak. Edinilen bilgilere göre yapılan çalışmalar kapsamında vatandaşa kira öder gibi işyeri sahibi olması için 20 yıl vadeli ödeme koşulu sağlanması planlanıyo­r.

 ?? ?? SABAH
SABAH
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye