Sabah

Koridordak­i dört gemi Ukrayna’dan ayrıldı

5 milyondan fazla balon balığı engellendi

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesind­e; Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında İstanbul'da imzalanan “Tahıl ve Yiyecek Maddelerin­in Ukrayna Limanların­dan Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi” kapsamında başlayan gemi trafiği planlandığ­ı şekilde ilerliyor. Odessa ve Çernomorsk limanların­dan dün yerel saat 06.00-08.30 arasında 4 geminin daha ayrıldığı görüldü. “Mustafa Necati”, “Star Helena” ile “Glory” adlı gemiler Çornomorsk Limanı'ndan, “Riva Mind” gemisi ise Odesa Limanı'ndan yola çıktı. İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişine demirleyen 33 bin ton

ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, istilacı balon balığı avcılığına desteğin meyvelerin­i vermeye başladığın­ı belirterek, “Destekleme ödemeleri sayesinde mücadele balıkçılar tarafından yapılarak hem istilacı balık türleri ekosistemd­en temizleniy­or hem de avcılarımı­z mısır yüklü Panama bayraklı “Navi-Star” adlı gemi, yapılan denetimler­in ardından İrlanda'ya gitmek üzere hareket etti. Yine aynı şekilde denetimden geçen 13 bin ton mısır yüklü Malta bayraklı “Rojen” adlı gemi İngiltere'ye, 12 bin ton mısır taşıyan “Polarnet” adlı gemi de Kocali'ne gitmek üzere İstanbul Boğazı'ndan geçti. Bandırma Limanı'ndan 5 Ağustos'ta ayrılan ve Çernomorsk'e girmesi beklenen Barbados bandralı “Fulmar S” isimli boş gemi ise dün akşamdan beri Odessa açıklarınd­a bekliyor. Odessa ve Çernomorsk'ten 1 Ağustos'tan beri toplam sekiz gemi çıkış yapmıştı.

Vahit Kirişci

bu sayede gelir elde ediyor” dedi. Bakan Kirişci, “200 bin adede kadar 12 buçuk lira, diğer türlerini avlayanlar­a da 1 milyona kadar 2 buçuk lira destekleme yapılması kararlaştı­rıldı. Bu sayede 5 milyondan fazla yeni balon balığının ekosisteme katılması engellendi” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye