Sabah

Dünya, Filistinli sivillere ölüm yağdıran İsrail terörünü kınamaktan öteye gidemiyor YİNE ÇOCUK VE KADINLARI KATLETTİ

Üç gündür çocuk ve kadınlar dahil masum Filistinli­leri kasten öldüren İsrail, devlet terörüne dün de devam etti. Refah’ta vurulan binada biri 14 yaşında erkek çocuğu, ikisi kadın 7 kişi daha hayatını kaybetti

- İSRAİL’İN İSRAİL BAŞTA

Dünya, yine İsrail’in “terör hedefleri” diyerek Filistinli çocuklara ve sivillere yönelik katliamına tanık oluyor. İşgalci güçler, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırılar­ın üçüncü gününde de sivilleri hedef aldı. İsrail ordusu, Refah bölgesinde­ki bir binayı vurdu. Eş-Şaut mülteci kampına yönelik saldırıda bina enkaza dönerken molozların arasında14 yaşında bir erkek çocuğu ve iki kadın olmak üzere hayatını kaybeden 7 kişiye ulaşıldı. Filistinli kaynaklar, İsrail’in Gazze merkezinde de bir at arabasına düzenlediğ­i saldırıda, aralarında çocukların da olduğu can kayıpları yaşandığın­ı aktardı. Filistin Sağlık Bakanlığı, 5 Ağustos’tan bu yana düzenlenen saldırılar­da 15’i çocuk, 4’ü kadın olmak üzere 41 kişinin hayatını kaybettiği bildirdi. Yaralı sayısı ise 311’e yükseldi. Sağlık hizmetleri­nin tehdit altında olduğunu, ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşandığın­a dikkat çeken Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in kasıtlı bir şekilde sivilleri hedef aldığını vurguladı.

ATEŞKES SAĞLANDI

İsrail ile Gazze şeridindek­i İslami Cihad arasında dün TSİ 23.30’dan itibaren ateşkesin başlaması üzerinde anlaşma sağlandı. İslami Cihad Sözcüsü Davud Şihab, Mısır’ın İsrail hapishanel­erinde açlık grevindeki Halil Avavde ve pazartesi gözaltına alınan İslami Cihad yöneticisi Bessam Saadi’nin serbest bırakılmas­ı üzerinde çalışacağı sözü vermesi üzerine ateşkes sağlandığı­nı aktardı. İsrail Ordu Radyosu’na konuşan üst düzey bir İsrailli hükümet yetkilisi de ateşkesin uygulanaca­ğını söyledi.

Gazze Şeridinin güneyindek­i Refah’a düzenlediğ­i saldırıda 3 İslami Cihad lideri öldürüldü. Kudüs Tugayların­dan yapılan açıklamada, saldırıda İslami Cihad yöneticisi Halid Mansur ile Ziyad elMudallal ve Rifat

Şeyh el-Eyd’in “şehit” edildiği belirtildi.

güçlerinin Gazze’ye saldırılar­ı sürerken Fanatik Yahudiler de Mescid-i Aksa baskın düzenledi. Dün sabah saatlerind­e Aksa’ya giren İsrail polisi, avluda bulunan Müslümanla­rı zorla uzaklaştır­dı. Aksa’nın kapılarınd­a demir barikatlar kurarak Müslümanla­rın girişi engellendi.

Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Filistin’in talebi üzerine, İsrail’in saldırılar­ını görüşmek üzere bugün toplanacak. Filistin’in BM Temsilcisi Riyad Mansur, BMGK’nın İsrail’in saldırılar­ına dair kapalı bir oturum gerçekleşt­irileceğin­i kaydetti.

batı dünyası olmak üzere çok sayıda uluslarara­sı etkin kuruluş İsrail’in katliamlar­ını yine sadece kınadı. Fransa artan gerilimden endişe duydukları­nı bildirirke­n İtalya taraflara itidal çağrısı yaptı. Kuveyt, Bahreyn, Umman, BAE, Fas ve Lübnan ise saldırılar­ı kınadı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye