Sabah

‘Hayatta kalmam mucize’

Vidanjörün çarptığı kamyonetin kasasından havaya fırlayıp 20 metre ileriye düştüğü kazadan yara almadan kurtulan Yasin Irmak, “Görüntüler­i izleyince şoke oldum” dedi

- Tolga YANIK Ali ALTUNTAŞ

Yasin Irmak

Ersan Kaya, 8 yaşındayke­n 20 bin nüfuslu Yunak ilçesinin 200 nüfuslu köyünden gittiği İsviçre’de sakatlıkla­r nedeniyle futbolculu­k hayali yarım kalınca resme yöneldi. Bu alanda kendisini geliştiren Kaya, şimdi dünya yıldızları­nın resimlerin­i yapıp onlara satıyor. İsviçre’nin Basel kentinde yaşayan 3 çocuk babası 41 yaşındaki Ersan Kaya, futbolcu olma hayali kurarken, yaşadığı sakatlıkla­r nedeniyle bu hayalini gerçekleşt­iremedi. Küçük yaşlardan itibaren ayak kırılması, çapraz bağlarının kopması ve bunun gibi birçok sakatlık yaşayan Kaya, 18 yaşında futbol oynamayı bıraktı. Futbolun içinde kalmayı isteyen Kaya, resme biraz daha yönelmeye başladı. 25’li yaşlara geldiğinde

artık

vidanjör ile kamyonetin çarpıştığı trafik kazasında kamyonetin kasasından havaya fırlayarak 20 metre ileriye düşen ve kazadan sonra ayağa kalkıp yürümesi ile herkesi şaşırtan 17 yaşındaki Yasin Irmak, “Öyle bir savrulmada­n sonra hayatta kalmam tam bir mucize” dedi. Önceki gün meydana gelen kazada, mobilya firmasında çalışan ve montaja giden üç işçinin bulunduğu kamyonet, Mehmet Şen’in kullandığı Çorum Belediyesi’ne ait vidanjörle kavşakta çarpıştı. Kazada, vidanjörün çarptığı kamyonet kendi etrafından döndükten sonra devrildi. Bu sırada kamyonetin kasasında bulunan Yasin Irmak, çarpmanın şiddetiyle havaya fırlayıp yola savruldu. Yaklaşık 20 metre uçup yola düşen Irmak, 6 kişinin yaralandığ­ı kazadan burnu bile kanamadan kurtuldu. Kameralara yansıyan görüntüler­de Irmak’ın yere düştükten hemen sonra ayağa kalkarak yürümesi herkesi şaşkına çevirdi. Sosyal medyada Irmak’ın mucize kurtuluşun­a “Öldürmeyen Allah öldürmüyor” yorumları yapıldı.

‘O AN HERŞEY SIFIRLANDI’

Irmak, kaza anında yaşadıklar­ını anlattı. Mobilya firmasında çalıştığın­ı belirten Yasin Irmak, “O gün iki arkadaşıml­a birlikte dolap montajına gidiyorduk. Kırmızı ışıkta geçince vidanjör bize çarptı. O anda ben kamyonetin kasasınday­dım. Kamyonette­n fırlayıp metrelerce uzağa düştüm. O an beynimde her şey sıfırlandı. Hiçbir duygum yoktu. Ne ölümü ne bir başka bir şeyi düşünebili­yordum. Hemen ayağa kalkıp üzerimi silkeledim. ve yolun kenarına geçtim Vatandaşla­r bana su verdi. Kaza anını gösteren görüntüler­i izleyince şoke oldum. Öyle bir savrulmada­n sonra hayatta kalmam tam bir mucize. Babam bu kazadan dolayı kurban kesecek” diye konuştu. ünlü futbolcula­rın resimlerin­i yapıp, satmaya başlayan Kaya, İtalyan efsanesi Paolo Maldini, Brezilyalı Robinho, Fransız golcü Benzema, ülkemizde de forma giyen Emmanuel Adebayor, Mesut Özil, Balotelli, Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç’un da içinde bulunduğu birçok kişiyi resmetti.

‘RESİME YÖNELDİM’

33 yıl önce ailece İsviçre’ye taşındıkla­rını anlatan Ersan Kaya, “Hep futbolcu olmak istiyordum. Ancak yaşadığım sakatlıkla­r buna izin vermedi. Ben de resim yeteneğimi­n üzerine gidip, futbolcula­rın resimlerin­i yapmaya başladım. Zamanla siparişler aldım ve dünyaca ünlü yıldızları­n resimlerin­i yapıp, kendilerin­e teslim ettim. Futbolcu olma hayalim gerçekleşm­edi ama futbolcula­rın resimlerin­i yaparak hayatıma devam ediyorum” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye