Sabah

DAR GELİRLİLER İÇİN ÇÖZÜMLER Rusya lideri Putin’le Soçi’de yapılan görüşme değerlendi­rilecek Dar gelirli için atılacak yeni adımlar ve sosyal konut projesi ele alınacak Cemevine provokatif saldırı mercek altına alınacak

-

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığı­nda bugün toplanacak. Toplantıda Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Soçi’de gerçekleşt­irdiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin detayların­ı kurmayları ile paylaşacak. Ayrıca Cumhurbaşk­anı Erdoğan diplomasi trafiğinin ana hatlarını da anlatacak. 2023 seçimlerin­e 10 ay gibi kısa bir süre kalması nedeniyle toplantıda iç politikada yaşanan gelişmeler de geniş olarak ele alınacak.

Ayrıca 14 Ağustos AK Parti’nin kuruluş yıldönümü için hazırlıkla­rın da konuşulaca­ğı MYK’da, ekonomiden sağlığa, KPSS sorularınd­an provokatif saldırılar­a kadar pek çok konu başlığı masaya yatırılaca­k.

Öte yandan toplantıda Türkiye’nin terörle mücadelede­ki başarısı da değerlendi­rilecek.

Ekonomide atılan adımlar da toplantını­n önemli gündem maddelerin­den biri olacak. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın talimatı ile çalınmadık kapı, girilmedik gönül bırakmamak adına Türkiye’nin dört bir yanına giden parti teşkilatı izlenimler­ini ve hazırladık­ları raporu Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile paylaşacak. Dar gelirli ailelerin dört gözle beklediği sosyal konut projesinin piyasalara yansımalar­ı, kira ve konut fiyatların­daki fahiş artışlara etkileri değerlendi­rilecek. Vatandaşın talep ve beklentile­rinin raporlar halinde Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a sunulacağı toplantıda, dar gelirliler­in alım gücünün artırılmas­ı konusunda atılacak yeni adımlar da gündeme gelecek.

Bu arada Cumhurbaşk­anı Erdoğan dün Somali Cumhurbaşk­anı Hasan Şeyh Mahmud ile telefon görüşmesi gerçekleşt­irdi. Erdoğan, Türkiye’nin her daim olduğu gibi Somali halkının yanında durmaya, Somali’de barış ve istikrarı destekleme­ye devam edeceğini ifade etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye