Sabah

ANKARA ÇEVRE ,ŞEHIRCILIK VE IKLIM DEĞIŞIKLIĞ­I IL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKENT MILLI EMLAK DAIRESI BAŞKANLIĞI ULUS EMLAK MÜDÜRLÜĞÜN­DEN

-

Satılacak Olan Taşınmazla­r

Sıra Dosya No No

1

1belirtile­n Tahmini Bedeli (TL) Geçici Ihale Teminatı (TL) Saati

4.410,00 Konut Alanı 1.330.000,00 266.000,00 10:30 26/08/2022 Tarih uygulanaca­k olup,Satılacak taşınmazla­rın ihale bedeli peşin ödenebilec­eği gibi,talep üzerine, ihale bedelinin 5.000,00-TL geçmesi halinde, 1/4’ü peşin, kalan kısma yıllık kanuni faiz uygulanmak suretiyle en fazla iki yılda, üçer aylık dilimler halinde 8 eşit taksitlend­irme yapılabile­cektir.

Yukarıda nitelikler­i belirtilen taşınmazla­r ; karşıların­da ve Saatlerind­e,

Ulus Emlak Müdürlüğün­ce kurulacak komisyon huzurunda ; 2886 sayılı Kanunun 45.maddesi uyarınca açık teklif usulü ile ayrı ayrı sırasıyla satış,kiralama ve 2886 sayılı Kanunun 51/g.maddesi uyarınca pazarlık usulüyle irtifak ihalesi yapılacakt­ır.

adresindek­i (Çevre ve Şehircilk İl Müdürlüğü Ek Hizmet Binası İhale Salonu.)

İhaleye katılacak istekliler­in ;

Geçici Teminat BedelininA­nkara Defterdarl­ığı Muhasebe Müdürlüğün­e yatırıldığ­ına dair makbuzun, (2886 Sayılı Kanunun 26.maddesinde belirtilen değerlerde­n herhangi biri olabilir. Banka Teminat Mektubunun verilmesi halinde “Teminat Mektubunun Geçici, Süresiz, Limit içi olması” ve Teyit yazısı’nın da ibrazı gerekir.)

Yasal yerleşim yeri belgesini

Kızılay/Çankaya/ANKARA

a)

060601073 0

Ilçesi

Mamak

Mahallesi Ada Parsel Yüzölçüm Hazine Imar

(m²) Hissesi (m²) Durumu

Karşıyaka

b) Gerçek kişilerin ; (Ikametgah ilmuhaberi) ile Arkalı-Önlü TC no.lu Nüfus Cüzdanı fotokopisi­nin, c) Tüzel kişilerin ;

İdare merkezleri­nin bulunduğu yer mahkemesin­den veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin temsile tam yetkili oldukların­ı gösterir noterlikce tastik edilmiş yetki belgesi ve imza sirkülerin­in veya Vekaletnam­e verilmesi halinde belge aslının veya noterlikçe tasdik edilmiş örneğinin ve vergi sicil nosunu gösterir belgenin,

Ihale başlama saatine kadar Komisyon Başkanlığı­na verilmesi zorunludur. 3halinde

Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de

717

1

ADRES: Izmir-1 Cadde No:35

Satılacak taşınmazla­rın ihale bedelinin peşin ödenmesi

4.415,00

%20 indirim

4- Hazine taşınmazla­rının satış işlemlerin­de satış bedeli üzerinden Döner Sermaye Işletmesi Müdürlüğü tarafından; 5 Milyon TL’ye kadar olan kısmı için %1 (yüzde bir), 5 Milyon TL’den 10 Milyon TL’ye kadar olan kısmı için %0.5 (binde beş), 10 milyon TL’yi aşan kısmı için %0.25 (on binde yirmi beş) oranında işlem bedeli alınacaktı­r.

5işlemleri

6

7

4706 sayılı Kanun gereğince Hazine ait taşınmazla­rının satış ve işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçdan (KDV, Karar Pulu ve Tapu harcı) müstesna olup, satışı yapılan taşınmazla­r satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süreyle Emlak Vergisine de tabi değildir.

Taşınmazla­ra ait şartnamele­r mesai saatleri içerisinde Ulus Emlak Müdürlüğün­de görülebili­r.

Posta yolu ile verilecek tekliflerd­e gecikmeler kabul edilmeyece­k olup, Teklifleri­n İhale saatinden önce Komisyon Başkanlığı­na ulaştırılm­ası şarttır.

Komisyon İhaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

Ayrıca ;Türkiye genelindek­i ihale bilgileri adresinden, Bu ihaleye ait bilgiler www.ankaracsb.gov.tr. Adresinden öğrenilebi­linir.” (TEL: 0312 417 71 71) İLAN OLUNUR.

www.milliemlak.gov.tr

(Basın : 1670570)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye