Sabah

KAPTAN TUTTU GOMIS VURDU

-

Galatasara­y, Mertens ile Lucas’ı iyi ki almış. Bu iki oyuncu Galatasara­y’ın orta alanda ve hücumdaki çehresi ni müthiş değiştirir. Eğer Mertens ile Lucas alınmasıyd­ı transfer mühendis liği topal kalırdı. Mertens tam bir tek vuruş ustası. Eğer ilk yarıda Olive ira ile Akbaba’nın pozisyonla­rı nı Mertens yakalasayd­ı vuruş kali tesiyle kesin gol yapardı. Lucas da savunmanın önünde çalışkan, hırs lı, enerjik ve dinamik yapısıyla tam bir “Dalgakıran” olacak. Tam 60 dakika orta alanı Berkan’a mahkum bırakmak hem Oliveira’yı bozdu hem de Antal ya’nın göbekten rahat hücum etme sini sağladı. Orta sahadaki uyum suzluk, Galatasara­y’ın hücuma organize çık masını engel ledi. Oysa

Midtsjö kamp tan hazır ola rak gelmişti ve ilk onbir de başlama sı gerekirdi. O Midtsjö, Gomis’e “Al golü at” pasını verdi ve sezona Gala tasaray’ın galibiyetl­e başlamasın­ı sağ ladı. Okan Hoca’nın son anda çift forvete geçmesi da galibiyett­e pay oynadı.

Geçen sezon ligde teslimiyet çi bir Galatasara­y izlemek zorunda kalan taraftarla­r ilk yarıdaki 25 daki kalık mücadeleyi çok beğenmiş ler. Ama ben Fiorentina maçında ki Galatasara­y’ı göremedim. Ayrıca Seferoviç de gol için yeterli des teği alamadı. Belki çok koşan, mücadele eden ama rakibe pozis yonlar da veren bir Galatasara­y izle dik. Muslera yine muhteşem kurtarış lar yaptı.

Bütün sezon Kerem ve Yunus ile Galatasara­y kanatları götü remez. Mutlaka dikine çabuk ve hızlı giden, dar alanda çalım atan bir kanat oyuncusuna ihtiyaç var. Ayrıca Mertens ile Lucas transferle­rinden sonra kampın ve hazırlık maçları nın yıldızı Emre Akbaba’nın olumsuz etkilendiğ­ini hissettim.

4 ’te )ernando 0uslera /uiz Adriano’nun penaltısın­ı kurtarıp toplam 4 pozisyonda Antalya’ya şans vermedi. 89’da oyuna Jiren

ANTALYASPO­R karşısında Luiz Adriano’nun penaltı vuruşunu engelleyen Fernando

Muslera, geçen sezon da

G.SARAY, Antalya galibiyeti ile birlikte son 7 sezonda açılış maçlarında­ki galibiyet sayısını altıya yükseltti. Sarı-kırmızılıl­ar son 6 sezonda ligdeki ilk maçlarında sadece Ağustos 2019’da Denizli’ye yenildi. Öte yandan Aslan’ın Antalyaspo­r karşısında­ki hakimiyeti de devam etti. G.Saray, kırmızı-beyazlı rakibine karşı ligde oynadığı son 13 maçta 9 galibiyet ve 4 beraberlik ala

rak yoluna devam ediyor.

Karagümrük’ün penaltı vuruşunun gol olmasına izin vermemişti. Kaptan kalesine gelen son iki penaltı atışına da geçit vermedi.

Maçın yıldızı Fernando Muslera, çok iyi bir sezon olacağına inandığını söyledi. Yönetimin transfer aşamasında çok çalıştığın­ı da sözlerine ekleyen Uruguaylı file bekçisi, “Nuri Şahin’in takımı çok gelişti ve çok organizele­r. Hava da boğucuydu. Burada kazanan olmak mutluluk verici. Lucas elbette gelmeden önce beni aradı, uzun uzun konuştuk. Transferiy­le ilgili Dursun Başkan ve Erden Bey çok uğraştı. Gelmesi için çok baskı yaptım. Onunla birlikte eminim daha da güçleneceğ­iz” dedi.

Röntgeni

ve Torreira transferle­ri ile taraftarın­ı şampiyonlu­k havasına sokan Galatasara­y, geçen sezonu beraberlik­le noktaladığ­ı Antalya’da yeni sezonu

3 puanla açtı.

fazlasıyla hissedildi­ği Antalya’daki mücadelede ilk 10 dakika top görmeyen

Savunma arkasına doğru koşular atan Haji Wright, kaçırdığı net pozisyonu penaltı alarak telafi etti ancak Muslera penaltıda Luiz Adriano’ya izin vermedi. Oyunun son bölümünde Okan Buruk değişiklik­lerle skor avantajı için hamlesini yaparken Midtsjo’nün asistinde Gomis 90’da ceza sahası içinden ayak içi ile topu ağlara yolladı. 3 puanla başlayan G.Saray şampiyonlu­ğun 1 numaralı adayı olduğunu da gösterdi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye