Sabah

AK PARTİ’DEN KILIÇDAROĞ­LU’NA SEÇMEN GÜVENLİĞİ TEPKİSİ: Verileri nereden ve nasıl aldın?

Kılıçdaroğ­lu’nun, “Bizim elimizdeki seçmen bilgileri YSK’nın elinde yok. Her bir seçmenin sandığını, ev adreslerin­i biliyoruz” ifadeleri üzerine AK Parti harekete geçti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: İddia ettiği bilgilere ulaştıysa bu

- Fatma GÖKSU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun, “Bizim elimizdeki seçmen bilgileri YSK’nın elinde de yok. Her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz. Evlerini adreslerin­i de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz” ifadeleri üzerine AK Parti harekete geçti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Kılıçdaroğ­lu’nun elinde olduğunu iddia ettiği seçmen bilgilerin­i nereden temin ettiğini açıklamak zorunda olduğu belirtti.

Kılıçdaroğ­lu’nun YSK’nın dahi elinde olmadığını iddia ettiği bilgilere gerçekten ulaştıysa bunun Türk Ceza Kanunu’na göre bir suç olduğunu aktaran Yavuz, “Kılıçdaroğ­lu, o bilgilerin çok mahrem ve kişisel olduğunu dile getiren bir üslupla bunu söylüyor. YSK’dan alınan bilginin dışında bir bilgiyi kastediyor­sa Kılıçdaroğ­lu’nun, Türk Ceza Kanunu’nun 136. Maddesi kapsamında çok net bir suç işlediği de ortadadır ve soruşturma başlatılma­lıdır” dedi. Konu ile ilgili SABAH’a konuşan Yavuz şunları söyledi:

Ortada bir algı operasyonu var. Kılıçdaroğ­lu, hesap etmeden algı oluşturmay­a çalıştı. ‘Biz güçlüyüz, bize el altından veriler geliyor, kimsenin sahip olmadığı bilgilere sahibiz’ algısını oluşturmak istedi ama bunu oluştururk­en bu sefer çuvalladı, suç işledi ve köşeye sıkıştı, daha önce söylediği yalanlar ortaya çıktı. Sayın Kılıçdaroğ­lu’nun, bu bilgileri hangi yolla elde ettiğini, nasıl sakladığın­ı, bu bilgileri hangi amaçla kullanacak olduğunu söyleme borcu var. Kılıçdaroğ­lu eğer suç işlemediği­ni ifade ediyorsa millete kastını açıklama mecburiyet­i var. YSK’nın elinde olmayan bilginin Kılıçdaroğ­lu’nun elinde olması gerçekten zor.

AK Parti olarak Kılıçdaroğ­lu’na soruyoruz:

YSK’da bile olmayan kişisel verileri ihtiva eden bu bilgileri nereden ve nasıl ele geçirdiniz?

Bu bilgileri kimden ve hangi yoldan aldınız?

Gizli kişisel bilgileri yasal olmayan yolla ele geçirmekle övünen biri ya devletin başına geçse acaba neler yapar?

Şu ana kadar hep kimi bulsalar seçmen yapıyorlar diyorlardı. Peki, bu yalanı şimdi nereye koyacağız?

‘YSK’da bile olmayan veriler bizde var’ derken kişisel verilerin

Hayati Yazıcı

kendilerin­in kasasında olduğunu ima edenler, Türk Ceza Kanunu’nun 136. Maddesi’ne göre bunun bir suç olduğunu bilmiyorla­r mı?

HAYATİ YAZICI: ARIZALI SÖYLEM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da sosyal medya hesabından, “CHP Genel Başkanı’nın söylemi her açıdan arızalı. Seçmen bilgileri, Kişisel Verileri Koruma Kanunu’yla koruma altındadır. İhlal eden suç işlemiş olur. Bilmeden ihlal ‘bilgisizli­ği’, bilerek icrası suç işleme kastını gösterir. YSK, çok partili demokratik hayatın vazgeçilme­z bir kurumudur. Bugüne kadar yapılan seçimleri yasalara ve nesnel kriterlere

Kemal Kılıçdaroğ­lu

Ali İhsan Yavuz

göre başarıyla yürütmüş, demokrasim­izin gelişmesin­e katkı sağlamış Anayasal kurumların başında yer alır. Hiçbir söylem bu gerçeği değiştirme­z” paylaşımın­da bulundu.

‘SUÇ DUYURUSUND­A BULUNACAĞI­Z’

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da Kılıçdaroğ­lu’na çağrıda bulunulara­k, “Sayın Kılıçdaroğ­lu’nun, YSK’da olmayan ancak kendilerin­de bulunduğun­u iddia ettiği bilgileri nasıl temin ettiğini açıklaması gerekmekte­dir. Aksi takdirde, kişisel verilerin mevzuata aykırı temin edilmesind­en ötürü Bakanlığım­ızca suç duyurusund­a bulunulaca­ktır” denildi.

 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye