Sabah

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: En fazla dezenforma­syona maruz kalan ülke Türkiye

- Burcu ŞEN /

Bekir Bozdağ

dünyada yeni medyanın oluşturduğ­u tehditler, yalan haberler ve Türkiye’nin maruz kaldığı dezenforma­syon, İletişim Başkanlığı’nın düzenlediğ­i “Yeni Medya ve Dijital Terörizm Çalıştayı”nda masaya yatırıldı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Bu

saldırı yılın ilk 7 ayında 53 bin 202 siber

etkin gerçekleşt­i. Dijital tehditlere karşı bir mücadele yürütüyoru­z” dedi.

kirliliğin­in Yeni medyanın gelişmesiy­le bilgi

söyleyen ve siber saldırılar­ın arttığını Altun, Türkiye’de dijital medya haberlerin­e güven oranının 2021 yılına

oranın göre yüzde 5 düşüş gösterdiği­ni, yüzde 36 olduğunu açıkladı. Altun,

ve “Uluslarara­sı araştırmal­ara göre yalan

de yanıltıcı haber konusundak­i endişe yüzde 62 seviyesind­e. Dünya üzerinde en fazla dezenforma­syona maruz kalan ülkenin Türkiye olduğu birçok araştırmad­a ortaya konuluyor” diye konuştu.

Terör örgütlerin­in dijital mecralarda

Fahrettin Altun propaganda faaliyetle­ri yürüttüğün­ü hatırlatan Altun, “Türkiye PKK/YPG ve FETÖ gibi terör örgütlerin­in sadece fiziki saldırılar­ıyla değil dezenforma­tif saldırılar­ıyla da hedef alındı, alınıyor. Bütün ülkeler bu alandaki tehditlerl­e

altyapılar­ını mücadele için yasal ve kurumsal güçlendiri­rken, Türkiye olarak bizim bundan geri kalmamız düşünüleme­z. Milli İstihbarat Teşkilatım­ız bünyesinde her geçen gün niteliği

karşısında değişen teknik ve siber tehditler etkin bir mücadele yürütülüyo­r. Bilgi Teknolojil­eri Kurumu çatısı altında faaliyet gösteren Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) siber vatandaki savunma mekanizmal­arından biri. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca da internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye gerçekleşt­iriliyor” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye