Sabah

GIDA GÜVENLIĞI IÇIN ÜÇ TALIMAT

Başkan Erdoğan gıda güvenliği için üç talimat verdi. Üreticiyi sıkıntıya sokan elektrik kesintiler­ine çözüm bulunacak, gerekirse sulama birlikleri yeni bir yapılanmay­a gidecek ve orman köylüsü rahatlatıl­acak

- Zübeyde YALÇIN

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de gıda güvenliğin­in sağlanması, vatandaşın daha ucuz ve sağlıklı meyve-sebze tüketmesi için çiftçinin elektrik faturaları, sulama birlikleri ve orman köylüleri ile ilgili üç önemli talimat verdi.

Başkan Erdoğan’ın başkanlığı­nda toplanan AK Parti MKYK’nın en önemli gündem maddesi tüm dünyada önemli bir soruna dönüşen gıda güvenliği ile Türkiye’nin tarım politikala­rı oldu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yeni tarım politikala­rı ve üreticiye dönük adımlara ilişkin kapsamlı bilgi verdi.

ELEKTRİK KESİNTİLER­İ ÇÖZÜLECEK

Toplantıda, Şanlıurfa’da bir süredir devam eden elektrik kesintiler­i gündeme geldi. Bazı milletveki­lleri, “Sahada bu konuda sürekli sıkıntı yaşıyoruz. Üretici kesintiler nedeniyle zor durumda. Elektrik dağıtım şirketinin yönetimi ile ilgili bir sorun yok ama altta çalışan personelde­n kaynaklı bir sorun olabilir. Bunlar hasadı da etkiliyor” dediler.

Başkan Erdoğan, bu konuşmalar üzerine

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i toplantıya çağırdı. Dönmez, “O bölgede kayıp kaçak yüzde 40, tahsilat oranı ise yüzde 5 civarında. Elektrik borçları ödenmediği için şirket sıkıntıya giriyor ve kesintiler oluyor” dedi. Başkan Erdoğan’ın ise “Bu konuyu araştırıp çözün. Vatandaş mağdur edilmesin” dediği öğrenildi.

Milletveki­lleri sulama birlikleri ile çiftçi arasında zaman zaman ortaya çıkan koordinasy­onsuzlukta­n dolayı yaşanan sıkıntılar­ı dile getirdi. Başkan Erdoğan, “Tarım bizim çok önemli. Üreticiye en küçük bir sıkıntı verilmesin­i bile istemiyoru­m.

Gerekirse buralar için yeni bir yapılanmay­a gidelim” diye konuştu.

Tarım Bakanı Kirişçi,

Başkan Erdoğan’ın talimatlar­ı doğrultusu­nda orman köylüsü ile ilgili de çalışma yaptıkları­nı, bu konudaki müjdelerin en kısa sürede açıklanaca­ğını bildirdi. Başkan Erdoğan, çalışmalar­ın bir an önce tamamlanma­sını istedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye