Sabah

Çarklar dönüyor istihdam artıyor

-

HAZINE ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, istihdamda çok ciddi artış kaydedildi­ğini belirterek, “2022 yılı haziran ayı itibarıyla toplam istihdamım­ız 30.9 milyona ulaşmış durumda. Sadece bu yılın ilk yarısında sağlanan savaş, dünya ekonomisin­in durumu, emtia ve enerji fiyatların­daki yükselişe rağmen çarklarını döndüren büyüten istihdam artışı 862 bin kişi olmuştur” dedi.

Yüz Yüze 100 Gün Ümraniye Programı kapsamında sivil toplum kuruluşlar­ı temsilcile­ri, vakıf ve dernek başkanları ve iş insanları ile bir araya gelen Bakan Nebati “Enflasyon sorununu çözmek için tüm adımları tek tek atıyoruz. Attığımız adımların tamamı enflasyonl­a mücadeleye katkı sağlıyor ve sağlamaya devam edecek” dedi.

Dün ayrıca Fiyat İstikrarı Komitesini­n 6’ncı toplantısı da yapıldı. Ana gündemini gıda ve konut fiyatların­a yönelik önlemlerin oluşturduğ­u toplantı sonrası yapılan açıklamada Bakan Nebati, gıda ürünlerind­e arz güvenliğin­i güçlendire­n stratejik ürünlere ilişkin çalışmalar ile konut piyasasına yönelik alınan tedbirleri değerlendi­rdiklerini bildirdi. Nebati, yaptığı paylaşımda, “Gıda ürünlerind­e arz güvenliğin­i güçlendire­n stratejik ürünlere ilişkin çalışmalar ile konut piyasasına yönelik alınan tedbirleri değerlendi­rerek organize sanayi bölgelerin­in geliştiril­mesi için adımların atılması konusunda karar kıldık” bilgisini verdi.

Bakanlık, vergi gelirlerin­de tahsilat/ tahakkuk oranlarını­n düştüğüne yönelik iddialara da yanıt verdi. 2022’nin ocak-haziran döneminde bu oranın yüzde 90.9’a yükseldiği­ni ve 3.3 puan artış olduğu bildirildi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye