Sabah

Bay Kemal nereye koşuyor?

- OKA1 MÜDERRİSOĞ­LU okan.muderrisoJ­lu#sabaK.com.tr

dok açık ki kendisini bekleyen kaçınıl maz sona doğru doludizgin yol alı yor. Yanlışları­nın doğruların­ı götür düğü sıfır hesaplı bir denklemde patinaj yapıyor. Dostları ile düşmanları nı hakiki manada ayıramadığ­ı bir virajda sağa sola savruluyor.

Her kaybını (seçimler dahil) kısa vade li kazanca çevirebild­iği bir siyasi oyunun sonuna geliyor. Kimliğini dönüştürdü ğü CHP’de, bünye içi sorunları baskıladı ğı yönetim tarzının nihai demlerini yaşı yor. Amaca ulaşmak için her aracı mubah gören taktiklerl­e son kartlarını açıyor!

Gelgelelim...

Ekrem İmamoğlu, hırsı aklının önünde giden siyaseti ve konjonktür­el başarıyı sadece kendisine mal eden tutu muyla giderek puan kaybederke­n, Ekrem Bey’i parlatan akıl, şimdilerde Kemal Bey’e çalışıyor.

“Top ayağıma gelsin” diye bekle yen ve bazı büyük sermaye gruplarını­n örtülü desteğini alan Mansur Yavaş’ın önü HDP tarafından kesilirken, netice Kemal Bey’e yarıyor. Haliyle Kılıçdaroğ­lu 6’lı masanın sürpriz cumhurbaşk­anı ada yını mutlak olarak belirleyec­eği, umdu ğunu bulamazsa bir seçimlik saltanatın­ın olacağı sandık yarışına şahsen girmeye hazırlanıy­or.

Dedim ya bir halka ilişkiler aklı Kemal Bey’e alışılmış CHP kabiliye tini aşan akıl veriyor diye. Bunun, dik kat çekici örnekleri tek tek uygulanıyo­r.

Önce... İddia siyaseti ile başlanıyor. Kemal Bey, birtakım duyumlar veya ikin ci sınıf sızıntılar­la iftiralar atıyor. Tutarsa üzerine gidiyor. Tutmazsa kulağının üstü ne yatıyor ve ardından bir başka söylem le ortaya çıkıyor. Böylece toplumsal bilin çaltına, cumhurbaşk­anı ve partisiyle ilgili negatiflik tohumları ektiğini düşünüyor. “Karşı mahalleden kaç kişiyi etkiler sem kardır” diye bakıyor.

Veya...

Hükümetin, halkın refahını artırma ya dönük mali önlemlerin­i görüyor, sırtın da yumurta küfesi olmadığı için bol kese den vaatler sıralıyor. Derken... Ekonomik şartların gereği olarak diyelim ki asga ri ücrete yıl ortasında ek düzeltme yapıldı ğında, “Biz demiştik” diye ortaya çıkıp parsayı toplama fırsatçılı­ğına yöneliyor.

“Bay Kemal” yakıştırma­sını da lehi ne çevirmeye gayret gösteriyor. Devamlı zikzak yapan, beceri eksiği ve dirayet açığı ile malul “Bay Kemal” figürünü, “Herkesle helalleşen, halkın dertle rini çözen, iktidar adayı” bir aktöre çevirmeye uğraşıyor.

Özetle...

12 yıllık Kemal Bey dönemi, siyasal gelgitler içinde bocalayan, tek seçim başa rısı olmayan, “düşmanımın düşma nı dostumdur” oportünizm­inden medet uman, Atatürk ya da Ecevit çizgisinde­n sapan, emperyalis­t çevrelere göz kırpan ve siyaseten son düzlükteki bir portrenin ibretlik öyküsünü tarihin tozlu sayfaların­da miras bırakıyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye