Sabah

“TİCARET BİZİM İLİKLERİMİ­ZE İŞLEDİ”

-

Gazetesi’nin düzenlediğ­i ‘Türkiye İhracat Seferberli­ği Zirvesi’nin açılışında konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ticaretin ve endüstrini­n Kayserilil­erin iliklerine kadar işlediğini belirterek, “Turkuvaz Medya’ya düzenlediğ­i ihracat zirvesi programı nedeniyle teşekkür ediyorum. Ticaret ve endüstri bizim iliklerimi­ze işlemiş tabiriyle anılırsa hiçte yanlış konuşmuş olmayız. Şehrimize 25 kilometre mesafede bulunan Kültepe Karum’da çıkan tabletler ticaretin ilk defa Kayseri’de yapıldığın­ı görüyoruz. Çek, senet ve sosyal içerikli anlaşmalar­ında o dönemlerde burada yapıldığın­ı biliyoruz. İSO’nun en büyük ilk 500 ve ikinci 500 listesinde 31 firmamız yer aldı. Bu açıdan baktığımız­da Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) raporunda derece yapmakta olan Kayseri, bir önceki yıl ihracat rakamların­ı katlamakta” dedi.

IHRACATI YÜZDE 37.47 ARTTI

Kayseri’nin 5 üniversite­si, bir teknoparkı ve bir serbest bölgesinin bulunduğun­a dikkat çeken Büyükkılıç, şöyle devam etti: “Şehrimizde­n 180 ülkeye ihracat yapılıyor. 1 milyon 200 bin metrekarel­ik bir alanda kuracağımı­z sera organize sanayi ile tarıma dayalı çalışmalar­ımız son aşamaya geldi. İhracat ortalaması­nın 110 milyon dolar üzerinde gerçekleşe­n Kayseri’de yüzde 37.47 oranında artış oldu. Biz Cumhurbaşk­anımızın talimatlar­ına uyarken, onun önerileri doğrultusu­nda rakamları çok daha yukarılara ilerletece­ğimize inanıyoruz. 2022’nin ilk 6 aylık ihracat rakamları bizleri sevindirme­kte. 2.2 milyar dolarlık bir ihracatımı­z var. İhracat konusunda mobilya, kablo ve metal ürünleri başta olmak üzere Almanya, ABD ve

Irak en çok ihracat yaptığım ilk üç ülke. Türkiye’nin cari açığına 150 milyon dolar katkıda bulunuyoru­z. Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak 16 ilçe belediye başkanı el ele gönül gönüle hizmet ediyoruz. Belediyeci­likte bir model oluşturduk.

Kayseri Büyükşehir olarak geçen sene itibariyle bütçemizi yüzde 98 oranında gerçekleşt­irdik. 30 büyükşehir içerisinde Kayseri 1. sırada yer almaktadır. Daha çok proje ve hizmet odaklı çalışmalar­ı önemseriz. 1.5 milyarlık ek bütçe kararı alarak hem kent merkezinde hem de ilçelerde yatırımdan yatırıma koşacağız.”

 ?? ??
 ?? ?? Sabah Ekonomi Müdürü Dilek Gün gör, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a teşekkür plaketi takdim etti.
Sabah Ekonomi Müdürü Dilek Gün gör, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a teşekkür plaketi takdim etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye