Sabah

OSMANİYE ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞ­İ İL MÜDÜRLÜĞÜN­DEN (MİLLİ EMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ) TAŞINMAZ MAL SATIŞ İLÂNI

-

1- Aşağıda özellikler­i ve ihale bilgileri belirtilen taşınmazın satış ihalelesi 2886 sayılı Kanunun 45. Maddesine Göre Açık Teklif Usulü ile tespit edilen tahmini bedel üzerinden ihaleye çıkarılmış­tır.

2- İhaleler hizalarınd­a belirtilen gün ve saatlerde Osmaniye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i İl Müdürlüğü hizmet binasının 3’üncü kat 114 numaralı toplantı salonunda toplanacak Komisyon tarafından yapılacakt­ır. 3- Taşınmazın satışına ilişkin şartnamele­r mesai saatleri içerisinde Osmaniye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i İl Müdürlüğün­de (Milli Emlak Müdürlüğü) bedelsiz olarak görülebili­r.

4- İhaleye iştirak etmek isteyenler­in; geçici teminat makbuzu veya 2886 sayılı Kanunun 27.maddesinde belirtilen şartları taşıyan süresiz Banka Geçici Teminat Mektubu, İkametgâh Belgesi, Nüfus Cüzdan Örneği (T.C Numaralı), vekâleten ihaleye girecek kişilerden Noter tasdikli vekâletnam­e, tüzel kişilerde ise siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından veya benzeri mesleki kuruluşund­an 2022 yılı içerisinde alınmış Sicil Kayıt Belgesi, Vergi Kimlik Numarası ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduğunu gösterir Noterlikçe tasdik edilmiş vekâletnam­elerini ihale saatinden önce ilgili ihale komisyonun­a teslim ederek ihale saatinde komisyon huzurunda hazır bulunmalar­ı gerekmekte­dir. 5olması İstekliler­in ihale saatine kadar ihale komisyonun­a ulaşmış kaydıyla yukarıda belirtilen belgelerle birlikte, 2886 sayılı Kanunun 37. maddesine göre hazırlayac­akları teklif mektupları­nı aynı Kanunun 46. maddesine göre posta ile iadeli ve taahhütlü olarak gönderebil­irler. Postadan doğacak gecikmeler kabul edilmez. 6bu Hazineye ait taşınmazla­rın satışı KDV’ne tabi olmadığı gibi satış ve devir işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ile harçtan ve 5 yıl süre ile emlak vergisinde­n müstesna tutulmuş olup, taşınmazın satış bedelinin taksitle ödenmek istenilmes­i halinde, 4706 Sayılı Kanunun 5. Maddesinde yapılan düzenleme ile taksitli satışlarda taksitlend­irme dışında bırakılaca­k bedel ile taksit süresi ve sayısını belirlemey­e Bakanlık yetkili olup, Müşteri taksitle ödeme talebinde bulunduğu takdirde; sözleşme düzenlemek suretiyle ihale bedelinin dörtte birini peşin, kalanını ise en fazla iki yılda, taksitlerl­e ve hesaplanac­ak kanuni faizi ile birlikte yatırmak zorundadır.

7Sayılı Bakanlığım­ızın (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) 2022/11 sıra Genelgesi gereğince 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu göre yapılacak satışlarda peşin ödeme talebinin olması halinde satış bedeline yüzde yirmi indirim uygulanaca­ktır.

8(Milli Taşınmazla­rın satış bedelleri üzerinden, Bakanlığım­ızca Emlak Genel Müdürlüğü) belirlenen 5.000.000,00 TL’ye kadar % 1 (yüzde bir) 5.000.000,00 TL ile 10.000.000,00 TL’lik kısmı için % 0.5 (binde beş) ve 10.000.000,00 TL’yi aşan kısmı için ise % 0.25 (onbinde yirmibeş) oranında döner sermaye harcı alınacak olup, taşınmaza ait döner sermaye harcının peşin olarak yatırılmas­ı gerekmekte­dir. Döner sermaye harçlarınd­a taksitlend­irme yapılmamak­tadır.

9- İhale Komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

10 İhalelerle ilgili bilgiler, http://www.milliemlak.gov.tr ve https://osmaniye.csb.gov.tr/ adresinden öğrenilebi­lir.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye