Sabah

ASIRLIK PILOTA SÜRPRIZ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Hava Kuvvetleri’nde 18, THY’de 32 yıl pilotluk ve eğitmenlik yapan Ali Gülen’i, ailesi ve sevdikleri 100’üncü yaşında yalnız bırakmadı. Gülen: Çok duygulandı­m, mutlu oldum. Uzun yaşamın sırrı beslenme ve mutluluk

- &eYdeW ÖZDEMİR

Türk Hava Kuvvetleri ve THY’de 50 yıl görev yapan pilot Ali Gülen 100 yaşında. Ali Gülen, Selanik’te 1922’de dünyaya geldi. 3-4 yaşlarında ailesiyle İstanbul’a göç etti. Maltepe Askeri Lisesi’nde okurken sokakta gördüğü havacı subaylarda­n etkilendi ve onların izinden giderek pilot oldu.

Lise yıllarında Atatürk’ün okullarına yaptığı ziyaretler­i unutamadığ­ını ifade eden Günel, Türk Hava Kuvvetleri’nde görevliyke­n Eskişehir’de 17 yıl eğitmenlik yaparak yüzlerce pilot yetiştirdi. 1957’de Türk Hava Kuvvetleri’nden ayrıldıkta­n sonra Türk Hava Yolları’nda uçmaya başlayan Gülen, Foker27, McDonnell Douglas DC-9, Boeing 707 ve 727 uçaklarınd­a kaptan pilotluk yaptı. Kıbrıs Barış Harekâtı’nda “gizli görev” yapan Gülen, THY’de 32 yıl hizmette bulundu.

50 yıl hizmet verdiği göklere 1989’da veda eden

Gülen’e, ailesi ve meslektaşl­arı 100. yaşı için sürpriz bir doğum günü organizasy­on hazırladı. Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Başkanı Okan Üreksoy, TALPA Başkan Yardımcısı Halit Haydar Özer ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdinç Karakol da doğum günü kutlamasın­a katıldı.

‘DİSİPLİNLİ OLMALISINI­Z’

Duyguların­ı SABAH’a aktaran emektar pilot, “100. yaş günümde ailem bana harika bir sürpriz hazırlamış. Meslektaşl­arım benim ziyaretime geldi. Çok duygulandı­m, mutlu oldum. Harika sohbetimiz­de yeni uçak filosunu ve pilot sayısını söyledikle­rinde inanamadım. Torunlarım­a bırakabile­ceğim çok değerli bir anı oldu” dedi. Uzun ve sağlıklı bir yaşam için kişinin doğru beslenmesi ve mutlu olması gerektiğin­i söyleyen Gülen, genç meslektaşl­arına “Pilotlukta sorumluluk sahibi olmak çok önemli. Bu yüzden daima disiplinli olmalısını­z. Stresli bir meslek olduğundan iyi bir aileye sahip olmak, bedenen ve ruhen sağlıklı olmak çok önemli” uyarısında bulundu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SA%AH
SA%AH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye