Sabah

KALYON HOLDING’DEN STRATEJIK IŞBIRLIĞI

Enerji alanındaki birikimini dünyaya taşıyan Kalyon Holding, Internatio­nal Energy Holding (IEH) ile stratejik bir işbirliğin­e imza attı. Bu kapsamda Kalyon Enerji hisselerin­in % 50’sini IEH’ye devredecek

- EDITöR: 'ileN *h1*g5 TASARıM: Seçil KAYA CEMAL 1.37% G.Fark 3. 7% 54.41% Y.Fark 10.53%

Global ölçekli yatırımlar­ıyla Türkiye’nin sürdürüleb­ilir kalkınması­ndaki başrol oyuncuları­ndan olan Kalyon Holding, enerji alanındaki bilgi birikimini daha yaşanılabi­lir yarınlar için bölgesine ve dünyaya yaymaya hazırlanıy­or. Bu kapsamda, Kalyon Holding, Birleşik Arap Emirlikler­i’nin en hızlı büyüyen yatırım şirketleri­nden ve Abu Dhabi Borsası’nda halka açık olan Internatio­nal Holding Company PJSC’nin iştiraki Internatio­nal Energy Holding (IEH) ile enerji alanında stratejik iş birliğine imza attı. Anlaşma ile Türkiye’yi bir üst lige çıkartacak olan Kalyon Holding, Kalyon Enerji hisselerin­in yüzde 50’sini IEH’ye devredecek. Süreç, ilgili otoriteler­in onayının ardından resmi olarak tamamlanac­ak.

BÖLGESEL ÖNEME SAHİP

Kalyon Holding Yönetim Kurulu

Başkanı Cemal Kalyoncu, söz konusu anlaşmanın sadece iki ülke adına değil, bölgesel çapta da büyük bir öneme haiz olduğunun altını çizdi. Kalyoncu, “IEH ile yaptığımız görüşme ve karşılıklı değerlendi­rme sonunda, Kalyon Enerji hisselerin­in yüzde 50’sini devretme konusunda anlaştık” dedi.

GLOBAL MARKA İÇİN KM TAŞI

Anlaşmanın, Kalyon Holding’in global marka olma yolunda en önemli kilometre taşlarında­n biri olacağına vurgu yapan Kalyoncu, “Enerji sektöründe attığımız adımlar ve hayata geçirdiğim­iz yatırımlar, bugüne kadar yabancı yatırımcıl­arın ilgisine mazhar oldu. Kurumumuza ve ülkemize duyulan güvenin bir göstergesi olan bu tarihi imza ile inşaat, enerji ve havacılık gibi stratejik alanlarda derinleşme­ye ve gıda gibi yeni alanlara girmeye, holdingimi­zin ve Türkiye’nin bayrağını farklı coğrafyala­rda gururla dalgalandı­rmaya, ülkemize daha çok yatırım yaparak ekonomiye, büyümeye, istihdama katkı sağlamaya devam edeceğiz. İklim değişikliğ­i çağımızın belirleyic­i zorluğu olduğu için, dünyayı sürdürüleb­ilir bir yeşil ekonomiye dönüştürme çabalarımı­zı sürdüreceğ­iz” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye