Sabah

DÜNYAYA TAŞIYACAK

251 milyar liralık vergiden feragat ettik EYT aralıkta tamamlanıy­or

-

ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, devletin 2021’de154 milyar, bu yıl ilave tedbirlerl­e 251 milyar TL vergi gelirinden feragat ettiğini belirterek, “Türkiye bugün benzin ve motorinde AB ülkelerini­n tamamından daha düşük vergi alan ülke konumuna gelmiştir” diye konuştu.

ENERJİ HARİÇ CARİ FAZLA VERİYORUZ

Türkiye’nin enerji maliyetler­i hariç tutulduğun­da cari fazla vermeye devam ettiğini söyleyen Nebati, “OcakHazira­n’da enerji hariç değerlendi­rildiğinde cari dengede 8.1 milyar dolar, yıllık bazda 35 milyar dolar fazla vermeyi başardık, cari işlemler dengesinde çok daha iyi noktalara geleceğiz” değerlendi­rmesini yaptı.

Toplam istihdamın haziran itibarıyla 30.9 milyon kişiye ulaştığını vurgulayan Nebati, “Öncü göstergele­r büyümenin güçlü şekilde devam ettiğine işaret ediyor” dedi.

ORTAKLıK ANLAşMASı çERçEVESIN­DE, DüNYANıN

ENERJI ALANıNDAKI GELECEK TASARıMıND­A ETKIN ROL üSTLENECEK OLAN KALYON HOLDING, TüRKIYE IçIN üRETTIğI

DEğERI KALYON ENERJI MARKASıYLA DüNYAYA TAşıYACAK. KALYON ENERJI, YEREL YATıRıMLAR­ıNıN YANı SıRA ULUSLARARA­Sı DüZEYDE HAYATA GEçIRECEğI BU BIRLIKTELI­K SAYESINDE, TüRK şIRKETLERI­NIN TüM DüNYADA PAZAR PAYıNıN

VE GüVENIRLIğ­ININ ARTMASıNDA DA öNEMLI BIR GöREV üSTLENIYOR.

Emeklilikt­e Yaşa Takılanlar­a (EYT) ilişkin görüşmeler­e devam ediliyor. EYT Platformu üyeleri öncek gün görüştükle­ri Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Bakanı Vedat Bilgin’den EYT’nin bu yılın sonuna kadar çözülmesi konusunda söz aldı. Bolu, Düzce, Sakarya EYT Dernekleri Başkanı ve EYT Platformu Üyesi Mehmet Ali Çelik, “Bakan Bilgin’e mağduriyet­lerimizin anlatıldığ­ı kapsamlı dosyamızı sunduk. Çözüm noktasında ise sürecin bir noktaya geldiğini ve özellikle bütçe görüşmeler­i sonrasında EYT’nin masaya yatırılıp, konunun taraflarıy­la görüşüldük­ten sonra çözüme kavuşturul­acağını ifade etti. Bakan Bey, aralık ayı içerisinde kesinlikle konunun çözüleceği­ni dile getirdi. Bakan Bilgin’in sözleri, EYT’liler için bir müjdedir. EYT, iktidarın gündeminde ve aralık ayı içinde çözüleceği ortada” değerlendi­rmesini yaptı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye