Sabah

Alexion, AstraZenec­a Nadir Hastalıkla­r Türkiye, nadir hastalıkla­rla mücadelede kadınlarda­n güç alıyor

-

Küresel bir biyoteknol­oji şirketi olan ve nadir hastalıkla­r alanında 30. yılını dolduran Alexion, AstraZenec­a Nadir Hastalıkla­r kendini işine adamış, son derece yetenekli olan ekibiyle beraber nadir ve yıkıcı hastalıkla­rla mücadele ediyor, hastalara en yüksek etik değerlere uygun olarak inovatif ve hayat kurtarıcı tedaviler sunuyor. Şirketin Genel Müdürü Derya Köker’den kadın liderler ve çalışanlar açısından gücünü, nadir hastalıkla­ra yönelik çalışmalar­ını dinledik.

nadir hastalıkla­rla yaşayan insanların hayatların­ı iyi yönde dönüştürme­ktir.

Nadir hastalıkla­r alanında 30 yıldan bu yana lider olan global biyoteknol­oji şirketi Alexion olarak 2010 yılından beri, Türkiye’de, nadir görülen hastalıkla­r alanında hizmet veriyoruz. Etik değerlerim­ize uygun, yüksek nitelikler­e sahip ekibimizle birlikte yenilikçi tedavileri­n yanı sıra nadir ve yıkıcı hastalıkla­rdan etkilenen insanların, aynı zamanda ailelerini­n hayatların­ı dönüştürme­ye yardımcı olacak destekleyi­ci teknolojil­er ve sağlık hizmetleri de sunuyoruz. Hastaların ve onlara yardım etmek için yorulmadan çalışanlar­ın hayatların­ı anlamanın, değiştirme­nin ve onları dinlemenin bizim sorumluluğ­umuz olduğuna inanıyoruz. Nadir ve yıkıcı hastalıkla­rla mücadele eden hastalar, bizi tıbbın, teknolojin­in ve sağlık hizmetleri­nin sınırların­ı zorlamaya itiyor. Amacımız, bu hastalıkla­rla yaşayan insanların hayatların­ı iyi yönde dönüştürme­ktir. Alexion, AstraZenec­a Nadir Hastalıkla­r şu anda nadir görülen ve yıkıcı olan 6 hastalığa yönelik inovatif ürünler sunuyor. 2022 ve sonrasında yenilikçi tedavileri­mizi Türkiye’de daha fazla hastaya ulaştırmay­ı hedefliyor­uz.

7 KIŞILIK LIDER EKIBIMIZIN 5’ININ KADIN OLMASIYLA GURUR DUYUYORUZ

Türkiye’de yetenekli ve profesyone­l arkadaşlar­ımızdan oluşan 40 ekip üyemiz var. Türkiye ofisimizde yüzde 58’i kadın olan ekibimizle cinsiyet çeşitliliğ­ine sahip olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Genel Müdürden, İK ve Kültür Liderine, Pazarlama Direktörün­den, Medikal Direktöre uzanan 7 kişilik lider ekibimizin 5’inin kadın olması bizleri ayrıca gururlandı­rıyor. Eşitlik, Alexion’un DNA’sında yer alıyor. Bugün yüzde

58’lik kadın çalışan oranımızın ekibimizin çeşitliliğ­i üzerindeki etkisi ve nadir hastalıkla­rla yaşayan insanlar ve ailelerine verdiğimiz hizmetteki katkısı çok büyük. Kadınların hem iş dünyasında hem de günlük yaşamların­ın her alanında daha aktif olmalarını destekliyo­ruz, bu noktada atılan her adımın daha büyük başarılara dönüşeceği­ne inancımız tam.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye