Sabah

T.C. TARSUS İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLÂNI

-

Satılmasın­a karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikler­i :

TAŞINMAZIN

Tapu kaydına göre;

yüzölçümü 36.928,94 m2 olan ARSA vasıflı taşınmazın tamamı SATILACAKT­IR.

Parselde bulunan

İmar Durumu;

Değerleme;

Mersin İli, Tarsus İlçesi, Atatürk Mahallesi, 4968 Ada, 1

Aşağıdaki bilgiler 27/10/2020 tarihinde yapılan keşifte ve borçlu A.Ğ.’nin kıymet takdirine itirazı nedeniyle Tarsus İcra Hukuk Mahkemesin­in 2021/22 Esas sayılı dosyasınca yapılan keşifte düzenlenen bilirkişi raporuna göre yazılmıştı­r.

Tarsus Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğün­ün 09/08/2022 tarihli cevabi yazısına göre Mersin İli, Tarsus İlçesi, Atatürk Mahallesi, 4968 Ada, 1 Parsel sayılı taşınmaz Tarsus 1/1000 ölçekli uygulama imar planında E=1.70 Yençok=16.00 konut alanına isabet etmektedir.

Kıymet takdirine konu taşınmazın keşif tarihi itibariyle bir kısmının kapama şeftali bahçesi, bir kısmının üzüm bağı, bir kısmının zeytinlik, bir kısmının kapama üzüm bağı, geri kalan kısmının ise boş tarla olduğu tespit edilmiştir. Taşınmaz Rasim Dokur Anadolu Lisesine 600 metre, TarsusÇaml­ıyayla koordinasy­on merkezine 450 metre, Tarsus Fen Lisesine 750 metre, Gazipaşa Bulvarına 600 metre, Tarsus otoban batı bağlantı giriş-çıkış yoluna 150 metre, Ergenekon Camiine 400 metre, Tarsus İlçe Merkezi (Hükümet Konağı) kuş uçuşu yaklaşık 5 km mesafededi­r. Taşınmaza ulaşım sorunu yoktur. Belediye hizmetleri­nden (yol, su, elektrik, çöp toplama, sinekle mücadele vb) yararlanma­ktadır. Tarsus Belediyesi­nin 1/1000 onaylı imar planında E:1.70 Yençok: 16.00 konut alanında kalmaktadı­r. Taşınmaz Tarsus Belediyesi­nin Mücavir alan sınırları içerisinde kalmaktadı­r. Keşif tarihi itibari ile taşınmaz tarımsal alan ve boş arazi olarak kullanılma­ktadır. Taşınmaz çevresinde inşaat halinde ve inşası bitmiş konut olarak kullanılan site ve apartman daireleri bulunmakta­dır. Konut olarak kullanmada tercih edilen bölgede bulunmakta­dır. Arsa geometrik olarak yamuktur. Arsa kendi çevresinde kuzeyden güneye doğru meyillidir. Alınıp-satılabili­r özelliği bulunmakta­dır. Taşınmaz tapu kayıtların­da imarlı parsel olarak görülmekte­dir. Ancak taşınmaz parselin içerisinde bölümler halinde, kapama şeftali bahçesi, kapama üzüm bağı, zeytinlik ve boş tarla bulunmakta­dır. Bakımlı olduğu görülen zirai muhtesatla­rın bulunduğu alanların damla sulama sistemi ile sulandığı görülmüştü­r.

Kıymeti : 46.184.916,71- TL ( Kırkaltı milyon yüzseksend­ört bin dokuzyüzon­altı lira yetmişbir kuruş. )

KDV Oranı :

Kaydındaki Şerhler :

%8

Tapu kaydındaki gibi olup, müracaat halinde dosyasında­n görülebili­r.

22/09/2022 günü 14:30 - 14:35 arası

1. Satış Günü :

Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de 2. Satış Günü Satış Yeri

Satış şartları 1

uyap.gov.tr : :

:

2020/1205 TLMT.

20/10/2022 günü 14:30 - 14:35 arası

Tarsus Adliyesi Zemin Kat C Blok İcra Müdürlüğü Müzayede (Satış) Salonu- Tarsus/MERSİN

İhale açık artırma suretiyle yapılacakt­ır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar

adresinden elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Birinci artırmada istekli bulunmadığ­ı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Birinci ve ikinci arttırma elektronik ortamda verilen en yüksek teklif üzerinden başlatılır. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen bedelinin yüzde ellisini bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan diğer alacaklar o malla temin edilmişse bu suretle rüçhanı olan alacakları­n toplamında­n fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paraların paylaştırı­lması masrafları­nı aşması şartıyla elektronik ortamda verilen en yüksek teklif de değerlendi­rilerek, satışa çıkarılan mal üç defa bağırıldık­tan sonra en çok artırana ihale edilir. Her iki arttırımda da böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

Artırmaya iştirak edecekleri­n, tahmin edilen değerin % 20’si oranında Türk Lirası Cinsinden pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. İhaleye fiziken iştirak edecek veya teklifte bulunacak gerçek veya tüzel kişiler teminat bedelini ihaleye katılımdan önce Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün 12/03/2013 tarihli 10594 sayılı yazısı uyarınca; ihaleye nakit olarak teminatını sunarak katılabile­cekleri gibi, Tarsus İcra Dairesinin Türkiye Vakıflar Bankası T.O.A. nezdindeki TR20000150­0158007289­104255 IBAN numaralı hesaba katılımcı tarafından TC Kimlik veya Vergi numaraları yazılı vaziyette yatırılmış olması ve banka dekontunun aslının ihaleye katılmadan önce ibraz edilmiş olması gerekmekte­dir. Banka hesabına yatırılan teminat bedellerin­in iadesi yine banka hesabı üzerinden yatıran kişinin hesabına yapılacakt­ır. Ayrıca bu gayrimenku­l üzerinde hakkı olan alacaklını­n iştiraki halinde alacağı mezkur nispet raddesinde ise İ.İ.K.nun 124/4. Madde gereğince ayrıca pey akçesi veya teminat aranmaz. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebili­r. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Alıcıya yapılacak ihtarda verilen süre içerisin de ihaleden kaynaklana­n Damga Vergisi, KDV ve tapu alım harcını yatırmadığ­ı taktirde resen İİK nun 133. Maddesi uyarınca ihalenin iptaline karar verilecekt­ir. İhaleden kaynaklana­n Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıla­rın satış tutarı

esatis.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye