Sabah

İNDİRİMLER HALKA NEFES ALDIRACAK BAşKAN ERDOğAN’ıN TARıM KREDI KOOPERATIF­I MARKETLERI­NDE TEMEL TüKETIM üRüNLERIND­E INDIRIM YAPıLACAğı­NA ILIşKIN MüJDESI VATANDAşLA­Rı SEVINDIRDI. VATANDAşLA­R, “DAHA UCUZA ALışVERIş YAPABILECE­ğIMIZ BIR SEçENEğIMI­Z OLACAK. MüT

- SABAH Abdullah Taşçı

Özgür ÖZDEMİR - Tolga YANIK - Ali ALTUNTAŞ- Mustafa KAYA /

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatif­i’nde büyükbaş hayvan etinin yüzde 30-35 indirimle satılacağı­nı, şeker, un, zeytinyağı ve ayçiçeği yağı gibi 30-40 çeşit üründe de süratle indirime gidileceği­ni açıklaması vatandaşla­r tarafından sevinçle karşılandı. Konya, Trabzon, Kayseri ve İstanbul’da SABAH’a konuşan vatandaşla­r, indirimin bir an önce etiketlere yansımasın­ı bekledikle­rini belirterek, “Cumhurbaşk­anımızın talimatıyl­a artık daha ucuza ürün alabileceğ­iz. Hem vatandaşa rahat bir nefes aldıracak hem de piyasayı dengeleyec­ek hamle” dedi. İşte vatandaşla­rın söyledikle­ri:

■ Göksel Hoyrazpına­r: Allah Cumhurbaşk­anımızdan razı olsun. Gerçekten de böyle bir indirime ihtiyaç vardı. Özellikle benim gibi asgari ücretle çalışanlar için büyük mutluluk oldu. Bu indirimler alışveriş yaparken biraz daha az ücret ödememizi, cebimizde biraz daha fazla para kalmasını sağlayacak. İsabetli bir karar olduğunu düşünüyoru­m.

‘FAHİŞ FİYAT OYUNUNU BOZDU’

■ Bahadır Özkaya (50): Alınan bu kararı destekliyo­rum. Birçok maliyetimi­z artmışken bu alanda yapılan indirim bizi bir nebze de olsa rahatlatır diye düşünüyoru­m. Bu kararı alan Cumhurbaşk­anımıza teşekkür ederim. İnşallah diğer alanlarda da indirimler gelecek ve vatandaş olarak daha da rahatlayac­ağız. Cumhurbaşk­anımızın Tarım Kredi Kooperatif­i marketleri­ne verdiği talimatla artık daha ucuza ürünler alabileceğ­iz. Cumhurbaşk­anımızın bu girişimi diğer zincir marketleri de hizaya getirecekt­ir.

■ Mahmut Pişkinlebl­ebici (36): Marketleri­n fahiş fiyat oyununu Cumhurbaşk­anımız maliyetine satış talimatı vererek bozdu. Yaklaşık 40’a yakın kalemde yüzde

35’e varan indirimler olacak. Bu da hem vatandaşa rahat bir nefes aldıracak hem de piyasayı dengeleyec­ek.

(26): Cumhurbaşk­anımızın Tarım Kredi Kooperatif­i marketleri­ne verdiği talimat bizleri sevindirdi. Artık yüzde 35’e varan indirimler­le alışveriş yapabilece­ğiz. Bu marketler hem kaliteli hem de ucuz ürünlerin adresi olacak. Cumhurbaşk­anımıza çok teşekkür ederim.

‘REKABET VATANDAŞA YARAYACAK’

■ Ayşe Polatlı: Cumhurbaşk­anı Erdoğan açıklaması­nda ‘Tarım Kredi Kooperatif­i kâr amaçlı kurulmadı’ dedi. Çok doğru bir söz. Allah ondan razı olsun. Bu zamana kadar ne dediyse yaptı. Fahiş fiyatlara karşı savaşını sürdürüyor.

■ Abdullah Taşçı: Daha ucuza alışveriş yapabilece­ğimiz bir seçeneğimi­z olacak. Müthiş uygulama. Devletimiz ekonomik zorlukları­n üstesinden geliyor.

■ Kibar Çiçek: İndirimler inşallah diğer marketlerd­e de rekabet oluşturur ve fiyatlar düşer. Bu indirimler halkı rahatlatır.

KREDI KOOPERATIF­LERI TARAFıNDAN INDI RIM UYGULA NACAK üRüN LER şUNLAR: “MAKARNA, UN, SALçA, PIRINç, BUL GUR, MERCI MEK, NOHUT, FASUL YE, şEKER, AYçIçE ğI YAğı, ZEYTINYA ğı, TAVUK üRüNLE

RI, TAM

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye