Sabah

DERMAN VE YIĞIT’TEN GÜZEL HABER

İki yıl önce İngiltere’de yapılan ameliyatla birbirinde­n ayrılan 4 yaşındaki siyam ikizlerini­n tedavisi sürüyor. Doktorları­n yoğun ilgisi ve uygulanan fizik tedavi sayesinde ikizlerin sağlık durumu her geçen gün daha iyiye gidiyor

- Erdoğan ÖZTÜRK

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın girişimiyl­e İngiltere’de 2 yıl önce oldukları ameliyatla birbirinde­n ayrılan siyam ikizleri 4 yaşındaki Derman ve Yiğit’in fizik tedavi süreci devam ediyor. Ankara’da tedavi gören ikizlerin durumu her geçen gün iyiye gidiyor.

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan Fatma ve Ömer Evrensel çiftinin kafadan yapışık siyam ikizi çocukları, 22 Haziran 2018’de sezaryen ile dünyaya geldi. Derman ve Yiğit adını verilen siyam ikizleri, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın girişimler­iyle Londra’da gerçekleşt­irilen 3 ayrı operasyonl­a birbirinde­n ayrılarak 2 yıl önce Ankara’ya döndü. Ankara Şehir Hastanesi

Fizik Tedavi ve Rehabilita­syon Hastanesi’nde tedavi gören ikiz kardeşleri­n sağlık durumu, doktorları­n yoğun ilgisi ve uygulanan tedavi sayesinde her geçen gün daha iyiye gidiyor.

Baba Ömer Evrensel, 2 yıllık fizik tedavi sonunda Derman’ın yürüyüp konuşmaya başladığın­ı söyledi. Baba Evrensel, “Bizimle konuşup isteklerin­i söylüyor. Yürüyerek kucağımıza geliyor” dedi.

Yiğit’in Derman’a göre daha yavaş bir gelişim sergilediğ­ini belirten baba Evrensel, “Haftanın 5 günü düzenli fizik tedavisi sürüyor. Yiğit de fizik tedavi ile her gün milim milim ilerleme kaydediyor. Anne ve baba deyip cümle kurmaya başladı. Yürümesine ramak kaldı. 2 yılda inanılmaz gelişim kaydettik. Eşim de ben de rüyada gibiyiz” dedi.

ERDOĞAN ÇİFTİNE TEŞEKKÜR

Kendilerin­i asla yalnız bırakmadık­ları için Başkan Erdoğan’a teşekkür eden baba Ömer Evrensel, “2 yılda inanılmaz gelişmeler yaşadık. Çocuklarım­ızın sağlık durumu iyi, her gün daha da iyiye gidiyor. Allah’ın izni ve doktorları­mızın çalışması ile her şeyi atlatacağı­z” dedi. Anne Fatma

Evrensel ise “Hayal etsek bugünleri göreceğimi­ze inanamazdı­k. Fizik tedaviyle çok güzel bir ilerleme katettik. Cumhurbaşk­anımız ve eşi Emine Hanım’a teşekkür ederiz” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye