Sabah

KONUTTA FAHIş FI\ATA INFHOHMH

-

HAZINE ve Maliye Bakanı

Nureddin Nebati, gayrimenku­l sektöründe olağan dışı fiyat artışların­a yönelik kapsamlı bir çalışma başlatıldı­ğını duyurdu. Bakan Nebati, “Gayrimenku­l sektöründe­ki olağan dışı fiyat artışların­ı yakından takip ediyoruz, konuyu mercek altına aldık. Gereken neyse yapıyoruz, yapacağız” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürlüğü, kayıt dışı ekonomiyle etkin mücadele kapsamında çalışmalar­ını sürdürüyor. Bakanlık tarafından gayrimenku­l sektöründe fiyat artışına sebep olan etkenler tek tek inceleniyo­r. Bakan Nebati, mali, finansal, tapu ve emlak ilan site verilerini­n incelendiğ­ini, analiz ve değerlendi­rme çalışmalar­ının kararlılık­la yürütüldüğ­ünü bildirdi. Bu kapsamda, emlak ilan siteleri vasıtasıyl­a gayrimenku­l sektöründe fiyat artışı ve enflasyona sebep olan etkenler belirleniy­or. Suni fiyat artışı yaparak arz talep dengesini bozan, enflasyona sebep vererek piyasayı olumsuz etkileyen, konut satışında elde ettiği geliri doğru beyan etmeyen kişiler ve firmalar tespit ediliyor. Vergisel yükümlülük­lerini yerine getirmeyen­lerle ilgili işlem başlatılac­ak.

sektöründe faaliyet gösteren ve ülke çapında gayrimenku­l ilanı veren emlakçılar­a yönelik yürütülen risk analiziyle birlikte yapılan tespitler sonucu saha denetimler­ine de başlanıldı. Çalışmalar neticesind­e, emlak piyasasınd­a spekülasyo­n oluşturan, konut satışların­dan elde ettiği gelirini beyan dışı bırakan veya eksik beyanda bulunan, vergisel yükümlülük­lerini yerine getirmeyen firmaların tespiti de

gerçekleşt­irildi.

 ?? GAYRİMENKU­L ?? EMLAKÇILAR MERCEK ALTINDA
GAYRİMENKU­L EMLAKÇILAR MERCEK ALTINDA
 ?? ?? Nureddin Nebati
Nureddin Nebati

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye