Sabah

AHILLERDE IĞNE ATSAN YERE DÜŞMÜYOR

Tüm zorlu sürece rağmen turizmcile­r güzel bir karne çıkarmayı başardı. Ege, Akdeniz ve Karadeniz otelleri doldu. Sahillerde iğne atsan yere düşmüyor. Temmuzda rekor yılı olan 2019’un rakamları geçildi. Ağustosta da benzer tablo gelecek

- Editör: Betül ALAKENT - Tasarım: Seçil KAYA Betül ALAKENT

Türkiye, iki yıllık pandemi süreci ve ardından gelen Rusya-Ukrayna savaşına rağmen turizmde yeni bir başarı hikâyesi yazıyor. Bu yılın başında 45 milyon turist hedefi koyan, ardından Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bunu 42 milyon olarak revize eden Türkiye’ye tüm zorlu sürece rağmen dünyanın birçok ülkesinden turist akını var. Beklentini­n üzerinde turist alan ve yılsonu hedefini 47 milyon turist olarak revize eden Türkiye’de Akdeniz, Karadeniz ve Ege otelleri doldu taştı. Sahillerde iğne atsan yere düşmüyor. Temmuz ayını yüzde 90’ın üzerinde dolulukla kapatan Antalya otelleri başarılı ivmesini ağustosta da sürdürüyor. Yerli turistin gözdesi olan Ege’de doluluk ortalamala­rı yüzde 90 olarak seyrederke­n, Ortadoğulu turistin büyük ilgi gösterdiği Doğu Karadeniz’deki otellerde yer yok.

TURİZM KARNEMİZ GÜZEL

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamal­ar Birliği (ETİK) Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Türkiye’nin pandemi ve savaş gibi tüm zorlu süreçlere rağmen başarılı bir tablo çıkardığın­ı belirterek, “Turizmde karnemiz güzel” dedi. Ülke genelinde otel doluluklar­ının yüksek olduğuna dikkat çeken İşler, “Ege’de yabancı pazara çalışan oteller full. Çeşme gibi yerli turistin yoğun ilgi gösterdiği yerlerde ise biraz daralma var. Bu açığı yabancılar­la kapatmak için çalışıyoru­z. Bölgede otellerin doluluk ortalaması yüzde 90. Rekor kırılan 2019’u bu yıl sonunda aşacağız” diye konuştu. Ege’de İngiltere’nin lider pazar olduğunu anlatan İşler, bunu Almanya’nın takip ettiğini ekledi.

RUSYA HAREKETLEN­Dİ

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecil­er Birliği Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, Antalya’nın temmuz ayını yüzde 90’ın üzerinde dolulukla kapattığın­ı, ağustosun da benzer şekilde devam ettiğini söyledi. “12 Ağustos itibarıyla Antalya’ya gelen turist sayısı 7.5 milyonu aştı” diyen Kavaloğlu, ağustos sonunda gelen toplam turist sayısının 9 milyonu aşacağını kaydetti. Kavaloğlu, “Temmuzda Rusya yeniden hareketlen­di. Antalya’ya gelen Rus turist temmuzda yeniden lider oldu. Bunu Almanlar izledi. Almanya’da da güzel bir tablo var. Geçen ay Antalya’ya gelen Alman turist sayısı 2019 yılını aştı” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye