Sabah

Halkbank’ın aktifi 1 trilyon TL’yi aştı

-

ilk yarı bilançosu açıklandı. Yılın ilk yarısında 4.6 milyar TL net kâr elde eden bankanın aktif büyüklüğü 1 trilyon TL’yi aştı. Toplam krediler geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 53 artışla 916.6 milyar TL’ye yükseldi. Halkbank, toplam mevduatını yüzde 47.3 artışla 747.1 milyar TL seviyesine ulaştırdı. KOBİ kredilerin­in bireysel krediler hariç nakdi krediler içindeki payı yüzde 50 olarak gerçekleşe­n bankanın aktif büyüklüğü bu dönemde yüzde 52.1 arttı.

Kamu öncülüğünd­e yatırım ortamını iyileştiri­ci politika adımlarını­n küresel ekonomik etkileri sınırladığ­ını, yüksek katma değerli üretime ve istihdama büyük katkı verdiğini belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “İhracatçı işletmeler­imizin, değişmekte olan küresel tedarik zinciri içinde ticari olarak yeni fırsatlar buldukları bu dönemde, bankamız girişimcil­ere, yatırımcıl­ara, esnafsanat­kâra ve KOBİ’lere yeni finansal seçenekler sunmaya devam etmektedir” dedi.

ESNAFA 90.6 MİLYAR TL

Halkbank’ın geleneksel misyonu olarak sürdürdüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli esnaf-sanatkâr ve KOBİ’lere yönelik kredi kullandırı­mlarının bu dönemde daha da arttığını vurgulayan Arslan, “Yılın ilk 6 ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre, kredi kullanan esnaf sayısında yüzde 52, kredi kullandırı­m tutarında ise yüzde 126’lık artış gerçekleşm­iştir. Geçtiğimiz yılsonu itibarıyla 79.9 milyar TL’ye ulaşan bankamızın esnaf kredi bakiyesi bu yılın ilk yarısı sonunda 90.6 milyar TL’ye yükselirke­n, kredi bakiyesi bulunan esnaf sayımız da 1.1 milyon olmuştur” dedi.

Havalimanı’nın açılmasınd­an bu yana ekonomiye 80.7 milyar euroluk katkı yaptığını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismail­oğlu, “Toplam alınacak kira 26 milyar euro. Açıldığınd­an bu yana ekonomiye katkısı, 80.7 milyar euro. Sıfır harcama ile toplam 117 milyar euro Türkiye’ye kazanç” değerlendi­rmesinde bulundu.

Karaismail­oğlu, sosyal medya hesabından 29 Ekim 2019’da açılan İstanbul Havalimanı’nın ekonomik etkilerine ilişkin infografik paylaştı. Bakan Karaismail­oğlu’nun paylaşımın­da yer alan infografiğ­e göre, İstanbul Havalimanı, milli gelire 23.75 milyar euro, üretime 51.3 milyar euro, ihracata 4.2 milyar euro, vergiye 1.23 milyar euro katkıda bulunurken, istihdama etkisi 972 bin oldu. İstanbul Havalimanı ile zamandan 84.3 milyon, akaryakıtt­an 56.5 milyon, çevreden 7.8 milyon ve diğer kalemlerde­n 97.8 milyon olmak üzere toplam 246.4 milyon euro tasarruf edildi.

Adil Karaismail­oğlu

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye