Sabah

KESERLİ DEHŞET

KAYINPEDER­İNİ ÖLDÜRDÜ, EŞİNİ AĞIR YARALADI MurAt ErzI konuşmAk IçIn BursA’DA KoCAElI’nE GElEn kAyınpEDEr­I CAFEr TAyyAr AkçAy’ı 8 kEz BıçAklAyıp, kEsErlE BAşınA vurArAk ölDürDü. BoşAnmA AşAmAsınDA­kI EşI ZEynEp ErzI’yI DE kEsErlE Ağır yArAlADı

-

CAFEr TAyyAr AkçAy

Boşanma aşamasında olduğu için bir süre önce Bursa’daki babası Cafer Tayyar Akçay’ın (65) evine yerleşen, 4 çocuk annesi Zeynep Erzi (37), önceki gün babasıyla Kocaeli Darıca’ya, eşi Murat Erzi’nin (40) yanına geldi. Kazım Karabekir Mahallesi Sokullu Caddesi Yenidevir Sokak’ta Murat Erzi ile eşi Zeynep Erzi ve kayınpeder­i Cafer Tayyar Akçay arasında tartışma çıktı. Murat Erzi, bu sırada kayınpeder­ini bıçaklayıp, keserle başına vurdu; araya giren eşinin de başına çekiçle birkaç kez vurdu. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi.

Cafer Tayyar Akçay’ın duran kalbi, sağlık görevliler­ince yapılan kalp masajıyla yeniden çalıştırıl­dı. Sağlık durumu kritik olan Akçay, kaldırıldı­ğı Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kurtarılam­adı. Zeynep Erzi ise Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda tedaviye alındı. Gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen Murat Erzi, çıkarıldığ­ı hakimlikçe tutuklandı. Cafer Tayyar Akçay’ın cenazesi, MHP Çayırova Belediye Meclis üyesi olan kardeşi Davut Akçay

ZEynEp ErzI tarafından adli tıptaki işlemlerin ardından teslim alındı. Akçay, ağabeyinin cenazesini kendisinin yıkadığını söyleyerek, “Ağabeyimin cenazesini yıkarken 4 bıçak yarasının kalbinde, 2 bıçak yarasının karnında, 1 bıçak yarasını sol ayağında olduğunu gördüm ayrıca sol kolunda kesik vardı. Bir de sanırım keserle vurulduğu için kafasında bir göçük vardı” dedi. Cafer Tayyar Akçay’ın cenazesi, bugün memleketi Eskişehir’de Emek Mahallesi’ndeki Zümrüt Camii’nde öğle vakti kılınacak namaz sonrası toprağa verilecek.

MurAt ErzI

üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan Marmara Depremi’nin üzerinden 23 yıl geçti. 17 Ağustos 1999 yılında saat 03.02’de 7,4 büyüklüğün­de meydana gelen ve “asrın felaketi” olarak tanımlanan deprem büyük acılara yol açtı. 45 saniyede süren depremde 18 bin 373 kişi hayatını kaybetti, 48 bin 901 kişi yaralandı, 5 bin 840 kişi ise kayboldu. Aradan 23 yıl geçmesine rağmen acısı bir an olsun dinmeyen Emine Cebeci (64), deprem anında yaşadıklar­ı ve depremden 4 yıl sonra kimsesizle­r mezarlığın­da bulduğu 19 yaşındaki oğlu Serkan Yapıcı’yı ararken yaşadığı zorlukları anlattı. Oğlunun ve kızının fotoğrafın­ı göğsünde taşıyan Cebeci, kolyeyi asla boynundan çıkarmayac­ağını söyledi. Oğlu Serkan’ın yanında yer ayıran Cebeci, öldükten sonra oğlunun yanına gömülmek istiyor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye