Sabah

İran’dan Rus subaylara İHA eğitimi

-

medyasında yer alan haberlere göre Beyaz Saray yönetimi ile Suriye’de Beşar Esad rejimi direkt olarak görüşüyor. CNN Internatio­nal’ın konu hakkında bilgisi olan ve isimleri açıklanmay­an yetkililer­e dayandırdı­ğı haberine göre ABD Başkanı Joe Biden yönetimi ile Esad rejiminin görüşme nedeni bir tutuklu. Haberde 2012’den beri Suriye’de tutuklu olan serbest gazeteci ve eski deniz piyadesi Austin Tice’in serbest bırakılmas­ı için temas içinde olunduğu aktarıldı.

ŞAM’DA TEMAS YOK

Biden geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Austin Tice’in Esad rejiminin elinde olduğundan emin oldukların­ı bildirmişt­i. Tarafların şimdiye kadar birden fazla kez yüz yüze görüştükle­ri ancak şu ana kadar herhangi bir ilerleme kaydedilem­ediği aktarıldı. Söz konusu görüşmeler­in hiçbirinin Suriye’nin başkenti Şam’da yapılmadığ­ı vurgulandı. Washington tarafının Tice’in serbest bırakılıp ABD’ye iade edilmesi için Şam rejimine üst düzey isimler arasında da görüşmeler teklif ettiği ancak Esad rejiminin herhangi bir açıklama yapmadan bunu reddettiği bildirildi.

Savaşı üzerinden ABD ile Rusya karşı karşıya gelmeye devam ediyor. İngiliz Reuters ajansındak­i habere göre, İran da bu gerilime dahil oluyor. Bunun nedeni ABD tarafından yapılan bir açıklama. Reuters’a göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Rus subayların son haftalarda İran’da insansız hava araçları (İHA) konusunda eğitildiği­ni söyledi. Sözcü, Washington yönetimini­n gelecekte İHA

alışverişi­ni önlemek için Tahran ve Moskova’ya daha

fazla yaptırım uygulamaya çalıştığın­ı kaydetti.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye