Sabah

BU SİNSİ OYUNU BİRLİKTE BOZACAĞIZ

Nevşehir’de Hacı Bektaş Veli’yi anma programına katılan Başkan Erdoğan: Alevi-Bektaşi vatandaşla­rımızın 8 bin 740 talebi belirlendi, 5 bin 600’ü karşılandı. AleviBekta­şi vatandaşla­rımız üzerinden oynanmaya çalışılan sinsi, alçak oyunu hep birlikte bozaca

- (GLW|r: Ulaş YILDIZ -

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir’de düzenlenen Hacı Bektaş-ı Veli 751. Anma Yılı etkinlikle­rine katıldı. Birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Erdoğan’ın konuşmasın­dan önemli satırbaşla­rı şöyle:

■ BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN: Bundan 751 yıl önce Hakk’a yürüyen Hacı Bektaş Veli Hazretleri başta olmak üzere bu toprakları imanları ile yoğurarak Anadolu’yu vatanımız haline getiren tüm alpleri, erenleri, gönül sultanları­nı rahmetle anıyorum. Rabbim birliğimiz­i beraberliğ­imizi kardeşliği­mizi daim eylesin.

■ MİRASA SIKI

SIKI SARILARAK GELECEĞE BAKARIZ: Dünyanın dört bir

yanına yayılan Hacı Bektaş Veli irfanı bugün de yolumuzu aydınlatma­yı sürdürüyor. Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş Veli, Ahi Evran, Mevlana, Seyyid Mahmut Hayrani gibi hak dostu önderlerim­izin bize bıraktığı mirasa ne kadar sıkı sarılırsak geleceğimi­ze de o derece güvenle bakabiliri­z.

■ 8 CEMEVİ AÇILACAK:

Bir süredir İçişleri ve Kültür Bakanlıkla­rımızın koordinasy­onunda milli birlik ve beraberlik çalışması yürütüyoru­z. Ülkemizdek­i 1585 Cemevinin tamamı ziyaret edilerek Alevi-Bektaşi vatandaşla­rımızın toplam 8 bin 740 talebi belirlendi. Bu taleplerin 5 bin 600’ü hızla karşılandı, diğer taleplerle ilgili olarak çalışma yapılıyor. İnşallah bu da yakında neticelene­cek. Çeşitli illerimizd­e temeli atılan ve yapımı tamamlanan 8 cemevi ile ilgili toplu bir töreni de yakında gerçekleşt­ireceğiz.

■ PROVOKASYO­NLARI TAKİP EDİYORUZ: Kimi Avrupa devletleri­nin ülkemizdek­i her kesim gibi Alevi-Bektaşi vatandaşla­rımız üzerinde oynamaya çalıştıkla­rı kirli oyunu sizlerin de gördüğüne inanıyorum. Alevi-Bektaşi toplumunu İslam’dan kopartmaya çalışarak atılan ilk adımın devamı, insanlarım­ızı birbirine düşman etmek olacaktır. Nitekim bu yönde sergilenen pek çok oyun ve provokasyo­nun örneklerin­i her gün takip ediyoruz. İnşallah birliğimiz­e, beraberliğ­imize, kardeşliği­mize, müşterekle­rimize daha sıkı sahip çıkarak bu sinsi ve alçak oyunu hep

birlikte bozacağız.

irfan ve medeniyeti­nin temel yapı taşlarında­n Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a yürüyüşünü­n 751. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma programı Hacıbektaş Belediye Meydanı’nda gerçekleşt­irildi. Programa 58 ilden Alevi Bektaşi dedesi katıldı. Hacı Bektaş Veli Müzesi ve Dergâhının hikâyesini anlatan film gösterimi izlendi. Alevi Bektaşi dedeleri akşam duası etti. Gülbang söylendi, ikrar oyunu sergilendi.

Hacı Bektaş Veli 751. yıldönümü etkinlikle­ri tema filmi gösterimi izlendi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bir konuşma yaptı. Program kapsamında Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bektaş Veli Dergâhı’nı ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılar­ı, “İkrar” isimli tiyatro oyununu sahneledi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye