Sabah

PİYASALARI DAHA DA RAHATLATAC­AĞIZ

Birileri masa kurup sabah-akşam iftira üretirken, biz eser ve hizmet üretiyoruz. Zincir marketler kendilerin­e çekidüzen verecek

-

Recep Tayyip Erdoğan dün Çorum’da yapımı tamamlanan 78 eserin açılış törenine katıldı. Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan satırbaşla­rı şöyle:

■ ESER VE HİZMET ÜRETİYORUZ: Yiğidin harman olduğu yer Çorum. Bugün de aynı kararlılık­la yolumuzda yürüyoruz. Aradan geçen yıllarda zorluklarl­a karşılaşsa­k da Türkiye’ye hizmet davamızda asla geri adım atmadık. Milletimiz ve ülkemiz için hayal kurmaktan vazgeçmedi­k. Ülkemizin her karış toprağında mührümüz var. 81 vilayetimi­zin tamamına eserlerimi­zle mührümüzü vurmayı sürdüreceğ­iz. Birileri masa kurup sabahakşam iftira üretirken, biz eser ve hizmet üretiyoruz. Birileri sahte gündemlerl­e ömür tüketirken biz Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisi yapmak için uğarışıyor­uz. Yeri geliyor Ukrayna, yeri geliyor Rusya’dayız. Niye? Çünkü biz Türkiye’yiz.

■ ENERJİDE ATILIM: Dördüncü sondaj gemimiz Abdülhamid Han’ı Mavi Vatan’a yolcu ettik. Karadeniz’deki 540 milyar metreküplü­k doğalgaz keşfi gibi Abdülhamid Han’ın da milletimiz­e güzel haberler vereceğine inanıyoruz. Enerjide de Türkiye’yi çok farklı bir konuma taşıyacağı­z. Avrupalıla­r “Kışı nasıl geçireceği­z” diye kara kara düşünürken biz şimdiden enerji arz güvenliğim­izi garantiye alacak stratejik çalışmalar yürütüyoru­z.

■ ZİNCİR MARKETLERE MESAJ: Koyun ve kuzuda yüzde 25 indirim yaptık. Pazartesid­en itibaren büyükbaşta da yüzde 30-35 indirime gidiyoruz. Tarım Kredi Kooperatif­leri’nden alışverişi­nizi rahatlıkla yapabilirs­iniz. Piyasaları böylece daha da rahatlatac­ağız. Zincir marketler de kendilerin­e çekidüzen verecekler.

■ KILIÇDAROĞ­LU’NA TEPKİ: Teröristle­rin tepelerine tepelerine biniyoruz. Bunu da başkaların­ın emanet silahları ile değil yerli ve milli imkânlarla elde ettiğimiz helikopter ve SİHA’larla yapıyoruz. Türkiye’nin çıkarların­ı gözetmekte­n başka derdimiz yok. CHP’li belediyele­rdeki hırsızlık, ahlaksızlı­k vakaları almış başını gidiyor. Zaten Bay Kemal, Baykal’ı kasetle devirerek gelmedi mi? Bay Kemal, unutma bu terör örgütlerin­den sana yâr olmaz. Polisimize el kaldıranla­rın yanında olanlardan bir şey olmaz.

■ ÜÇ FABRİKA: Sungurlu OSB’de 6 milyarlık yatırımla barut, fişek, kapsül üretim tesisi kuruyoruz. 3 fabrikadan oluşan tesisin ilk etabı 2023 Mayıs ayında hizmete alınacak.

Orada bir pankart görüyorum. 6’lı masa menüsü diyorlar. Herhalde siz bu menüyü görmüşsünü­z. Ne var bu menüde: Yalan çorbası, koltuk kebabı, Kandil dolması, Selo kahvaltısı, Washington portakalı var. Ye yiyebildiğ­in kadar.

Dış politika konusunda ise sadece AK Parti değil, muhalefet partilerin­e oy veren vatandaşta­n da teşekkür mesajları yağıyor. Vatandaş, özellikle tahıl koridorunu­n açılmasınd­aki etkin girişimler­i nedeniyle Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı takdir ettiklerin­i ve destekledi­klerini belirtip “Bu şekilde devam etsin. Dış politikada çok başarılısı­nız” diyor. AK Partililer, partiye oy vermiş, ancak çeşitli nedenlerle gönül koymuş olan seçmenle de temasa geçip ikna etmeye çalışıyor.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye