Sabah

Sosyal konut projelerin­in mimarı Erdoğan

- Harun SEKMEN CUMHURBAŞK­ANI HARUN SEKMEN

AVRASYA TÜNELİ

Başkan Erdoğan liderliğin­deki AK Parti iktidarı eser siyaseti ile Türkiye’yi hep bir adım öteye taşıdı. Özellikle ulaşım alanında yapılan eserler ticaretin gelişmesin­i sağlayarak Türkiye’ye sınıf atlattı.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ

İSTANBUL HAVALİMANI

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ

kuruldu, İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız

Hava Aracı (SİHA) üretilmeye başlandı. Türkiye, Karadeniz’de toplam 540 milyar met reküp doğalgaz keşfet ti. Erdoğan’ın 21 Ağustos 2020’de duyurduğu Sakarya doğalgaz keşfinin, aynı yıl için de dünyada yapılan en büyük ikinci keşif olduğu bildirildi. Karadeniz’deki 540 milyar metreküp doğalgazın kara ya çıkarılmas­ı için borular döşenmeye başladı.

Erdoğan’ın direktif leri doğrultusu­nda Türk Silahlı Kuvvetleri başarıyla gerçekleşt­irdiği Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekâtlar­ı ile Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü ve destekçile­ri tarafından “terör koridoru” kurmaya yönelik çalış maları ortadan kaldırdı. geçirilmey­e çalışıldı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın “Milletimiz­i, illerimizi­n meydanları­na, havalimanl­arına davet ediyorum” yönündeki çağrısı üzerine vatandaşın tankların önüne geçerek demokrasiy­i sahiplenme­siyle darbe engellendi.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ

Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihimizi­n en büyük sosyal konut projesini eylül ayında açıklayaca­k. 400 bin konutun yapılacağı projede, dar gelirli vatandaşla­r kira öder gibi taksitlerl­e ev sahibi olacak. Erdoğan, 27 Mart 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) olduktan hemen sonra harekete geçmiş ve KİPTAŞ üzerinden dar gelirli vatandaşla­rı konut sahibi yapmıştı. Bu dönemde ev sahibi olan vatandaşla­r SABAH’a konuştu.

Hasan Hacısaliho­ğlu: Oturduğum Başakşehir 1. Etap, Başkan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde yapıldı ve açıldı. Ben 17 senedir burada oturuyorum. Babam almıştı. İçinde cami, alışveriş merkezi, okul ve sağlık ocağı olan bir yaşam kompleksi. Bugün gelinen noktada Erdoğan

yeni bir sosyal konut projesi başlattı. Şimdiden ev fiyatları, kiralar düşme eğilimine girdi. İBB Başkanı iken böyle konutlar yapan Erdoğan şimdi daha iyisini yapacaktır.

Nusret Tezcan: 22 yıldır bu sitede oturuyorum. Burası ilk uydu kent, ilk sosyal konut projesi. Başakşehir ilçesinin adı da buradan geliyor. 11 ya da 12 ay içerisinde üç bin konutu teslim etti. Alt gelir grubuna yönelik yapılmıştı ve uygun ödeme koşulları vardı. Yeni açıklayaca­ğı sosyal konut projelerin­i de yapacağına yürekten inanıyorum.

 ?? ?? SABAH
SABAH
SABAH SABAH
 ?? ?? FOTOĞRAF: HATİCE ÇİNAR / SAFFET AZAK
FOTOĞRAF: HATİCE ÇİNAR / SAFFET AZAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye