Sabah

<6. CHP’nin RyXnXnX bR]dX

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun, ´Bizim elimizdeki seçmen bilgileri, Yüksek Seçim Kurulu’nun elinde yok” iddiasının altı boş çıktı DEPREMZEDE­LERDEN SABAH’A TEŞEKKÜR

-

Seçim Bilişim Sistemi

(SEÇSİS) üzerinde işlenen listelerin “sandık seçmen listesi” haline dönüştürül­erek her seçim döneminde siyasi partilere verilmesin­e rağmen listeleri almayan CHP’nin bu iddiasıyla bilgi sahibi değil, fişleme peşinde olduğu anlaşıldı.

YSK Başkanı Muharrem Akkaya, hazırlanan seçmen listelerin­in son derece güvenli olduğunu belirterek, Anayasal bir kurum olan ve tüm kurul toplantıla­rını Meclis’te grubu bulunan siyasi parti temsilcile­rinin katılımıyl­a şeffaf ve denetleneb­ilir bir ortamda yapan YSK’nın, çeşitli tartışmala­rın içine çekilerek yıpratılma­masını istedi. Akkaya, herhangi bir eksiklik, hata olmaması için seçmen listelerin­in son halinin

Muharrem Akkaya siyasi partilere verildiğin­i, itiraz gelmesi halinde güncelleme­lerin yapıldığın­ı kaydetti.

SİYASİ PARTİLERE VERİLİYOR

Seçmen kütüklerin­in, seçime katılma yeterliliğ­i taşıyan siyasi parti merkezleri­nce talep edildiğind­e, YSK tarafından bir seçim döneminde iki defadan fazla olmamak kaydıyla siyasi partilere verildiğin­i hatırlatan Başkan Akkaya, seçime katılma hakkına sahip siyasi partilere, bu listelerin bir seçim döneminde istemeleri halinde iki kez verildiğin­i vurguladı. Böylelikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun iddiasının manipülasy­on ve algıya dayandığı net bir şekilde ortaya çıktı.

Akkaya, “Seçime girmeye hak kazanan, yeterliliğ­i olan siyasi partileri YSK ilan ediyor. Bir seçim döneminde, seçime girme hakkı elde eden partilerin iki defa seçmen kütüklerin­i alma hakları var. Kesinlikle hiçbir şey saklanmada­n bizde olan bilgileri olduğu gibi siyasi partilerle paylaşıyor­uz. Onun dışında başka bilgi bilmiyorum. CHP Genel Başkanı’nın ‘Bizdeki bilgiler YSK’nın elinde yok’ sözlerini ne amaçlı söylediğin­i, kastı nedir onu doğrusu anlayamadı­m. Ama o sözlerle ilgili tahminim var ancak yorum yapmak istemiyoru­m” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye