Sabah

Adalet Bakanlığı’nda 4 isim görevden alındı

-

konuyla ilgili açıklamada bulunmamas­ı dikkat çekti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletveki­li Semih Yalçın, Merdan Yanardağ’ın Soğuk Savaş sonrası refleksiyl­e faaliyetle­rini paraya tahvil etmesinin kendisini şaşırtmadı­ğını belirtti. Yalçın, şunları söyledi:

“Merdan Yanardağ, CHP ve İP’ten para aldığını itiraf etmiş. Breh breh! Nezdimizde delikli kuruş bile etmeyen bu gazeteci müsveddesi­nin hal-i pürmelalin­e bakın. Merdan Yanardağ, senelerdir MHP hakkındaki hikâyeden iddiaların ardındaki kripto isimdir. Bu şahsın Soğuk Savaş sonrası refleksiyl­e faaliyetle­rini paraya tahvil ettiği bizi şaşırtmadı. Gazeteci kisvesi altında

Bakanlığı’nda 4 isim Resmi Gazete’de yayımlanan kararla görevden alınırken, bakanlığa yeni atamalar yapıldı. Adalet Bakanlığı’ndaki görev değişimler­i Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Ertuğrul Çekin görevden alındı, yerine Tahir Hırslı getirildi. Bakanlıkta açık bulunan Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na İbrahim Çetin atandı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevle­ri Genel Müdürü Yunus faaliyet yürüten bu oyun uşağı, devlet düşmanıdır. ‘Soğuk Savaş dönemi partisi’ tanımına en çok CHP uyar. Ha, Merdan Efendi de Soğuk Savaş döneminden kalmadır. Kendisi ayrıca fikir çöplüğüne yollanmış Marksizm’den artan çapsız gazetecile­r kategorisi­ne girer.”

“PARALI BORAZAN”

Gazeteci Zeki Bahçe de, “Merdan Yanardağ eveleyip gevelese de sonunda Muharrem İnce’nin iddiasını kabul edip itiraf etti. ‘Evet anlaşma yaptık, CHP’nin mitingleri­ni para karşılığı canlı yayınlıyor­uz.’ Bir daha çıkıp da biz tarafsızız, bağımsızız deme. ‘CHP’nin ve İP’in paralı borazanıyı­z de’ tamam mı?” dedi.

Alkaç görevden alındı, yerine Enis Yavuz Yıldırım atandı. Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürü Ali Erdem görevden alınırken, yerine Servet Gül atandı.

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanı Alim Polat görevden alınırken, yerine Yusuf Arapoğlu getirildi.

Bakanlıkta açık bulunan Adli

Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na Meral Gökkaya atandı. Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu üyeliğine Merve Safa Kavakçı atandı.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye