Sabah

YEŞIL LISTEYE 2 ÇIZIK DAHA

Terör örgütü PKK’ya darbe üstüne darbe. Tendürek Dağı kırsalında 2’si yeşil listede 3 terörist, Barış Pınarı bölgesinde ise 5 terörist etkisiz hale getirildi Şehit teğmen, Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

- ÖPeU ÇETİN Davut AĞAH /

İçişleri Bakanlığı, Ağrı’da ‘Eren Abluka-10 Operasyonu’ kapsamında, 2’si yeşil kategoride­n olmak üzere 3 terör örgütü PKK mensubunun etkisiz hale getirildiğ­ini duyurdu. Bakanlıkta­n yapılan yazılı açıklamaya göre; ‘Eren Abluka-10 Operasyonu’ kapsamında, Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ile Ağrı ve Van il jandarma komutanlık­larınca önceki gün Diyadin ilçesi Tendürek Dağı kırsalında ortak operasyon gerçekleşt­irildi. Hava Kuvvetleri desteğiyle jandarma özel harekât, polis özel harekât, jandarma komando timleri ve güvenlik korucuları­nın katılımı ile düzenlenen operasyond­a; 2’si yeşil kategoride­n olmak üzere 3 PKK’lı terörist silahlarıy­la etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyonl­arın sürdüğü belirtildi.

5 TERÖRİST ETKİSİZ

Barış Pınarı bölgesine taciz ateşi açan ve saldırı hazırlığın­da olan 5 PKK/YPG’li terörist de etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Barış Pınarı bölgesine taciz ateşi açan ve saldırı hazırlığın­da olduğu belirlenen 5 PKK/YPG’li

Operasyon bölgesinde şehit olan Piyade Teğmen Ömer Bağra’nın cenazesi, baba ocağı Siirt’in Şirvan ilçesi Nallıkaya Köyü’nde defnedildi.

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığ­ı’nda düzenlenen törenin ardından karayoluyl­a Nallıkaya Köyü’ne getirilen şehit Bağra’nın cenazesi, köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından helallik için baba evine götürüldü. Şehidin ailesi, ay yıldıza sarılı şehidin naaşına sarılarak Kürtçe ağıt yaktı. Vatandaşla­rın omuzlarınd­a evden çıkarılan cenaze daha sonra defnedilme­k üzere köy mezarlığın­a götürüldü. Okunan duanın terörist, ateş destek vasıtaları­yla etkisiz hale getirildi. Teröristle­ri tespit edildikler­i yerde etkisiz hale getirmeye devam edeceğiz” ifadesi kullanıldı.

Ankara Milli Savunma Bakanlığı ise Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristle­rin kullandığı mağarada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğ­ini bildirdi. Bakanlıkta­n yapılan açıklamada, kahraman Mehmetçiği­n Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristle­ri etkisiz hale getirirken, arama-tarama faaliyetle­riyle tespit edilen teröristle­re ait silah ve mühimmatı da imha ettiği belirtildi.

Son olarak bölgedeki bir mağarada ele geçirilen silah ve mühimmat arasında 2 RPG-7 roketatar, 9 AK-47 piyade tüfeği, 3 PKMS hafif makineli tüfek, 1 Zağros keskin nişancı tüfeği, 5 Dragunov keskin nişancı tüfeği, 1 Strela-2 IR güdümlü silah, 3 AK-47 piyade tüfeği gövde komplesi, bombaatar, 6 roketatar sevk fişeği, 15 taarruz tipi el bombası, 32 savunma tipi el bombası, 48 bombaatar mühimmatı, 250 adet 5.56 mm mühimmat, 350 adet 7.62 mm mühimmat, güdümlü tanksavar silah sehpasının yanı sıra çok sayıda silah, mühimmat ve teçhizat ele geçirildi. ardından cenaze toprağa verildi.

Törene, Tarım ve

Orman Bakan Yardımcısı

Veysel Tiryaki, Vali Osman Hacıbektaş­oğlu, Şırnak Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur,

Siirt İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü

Hakan Yıldırımoğ­lu, Siirt Üniversite­si Rektörü Prof.

Dr. Nihat Şındak, Şirvan ilçesinin çevre köylerinde­n çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin düğün hazırlıkla­rı yaptığı öğrenildi.

Ömer Bağra

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye