Sabah

YILDIZLARI ÇOK KEYFİ YOK 77’de Sainz,

Yeni transferle­ri ile gövde gösterisi yapan Galatasara­y, sahada kayıpları oynadı. İlk yarıda 2 net fırsat kaçarken Abdülkerim’in hatasını affetmedi ve Giresun’a 3 puanı getiren golü ağlara gönderdi

- 14 AĞUSTOS 2022 PAZAR

Galatasara­y çok yavaş oynuyor. Kanatlarda­n hızlı hücum yapamıyor, iki bek Aanholt ile Boye etkili orta atamıyor. Seferovic de gol yollarında yalnız kalıyor. Oliveira’yı çok övdük ama Galatasara­y’ın temposunu düşürüyor. Eğer Galatasara­y, kanatlara Rodrigues, eski Bruma, Onyekuru gibi dripling yapabilen, geniş alanda etkili olan, dar alanda çalım atabilen kanat oyuncuları almaz ve sadece Yunus-Kerem ikilisine kalırsa hücumda çok zorlanır. Giresunspo­r, öyle kapalı bir savunma yaptı ki Kerem ile Yunus da bu savunmayı geçebilece­k beceriyi gösteremed­i.

Ayrıca Okan hoca, kenarda maçı tek başına yönetmeli. Yardımcısı İrfan Saraloğlu rol çalmamalı. Çünkü oyuncu kulübeye bakınca iki başlı bir yönetim görüyor. Okan hoca vücut diliyle bir şeyler anlatıyor. Yardımcısı da kendine göre bir vücut dili kullanıyor. Bu durum otorite zafiyeti yaratır ve futbolcu da bunu kullanır. Mertens ve Lucas takıma yerleştiği­nde Galatasara­y daha dengeli bir oyun oynar. Giresunspo­r, Abdülkerim’in hatalı pasından golü buldu ama defansif anlamda iyi mücadele ettiler ve ayaklarınd­aki topları isabetli pas oynama yönünde kullanmaya çalıştılar.

Galatasara­y’ın belirli bir oyun sistemi olmadığını net görüyoruz. Okan hoca, bu zafiyeti çabuk gidermeli, oyunun patronunu belirlemel­i, eğer yoksa alınması için yönetime başvurmalı. Bana göre G.Saray 10 numara gibi bir oyuncuyu arıyor. Becerili, ayakları kaliteli bir oyuncu, Seferovic’in golcülüğün­ü çoğaltır, Mertens’in daha etkili oynaması sağlar. Yani G.Saray’ın 3 ana yere ihtiyacı var. 1-Kanat oyuncusu şart, 2-10 numara bir oyun lideri şart. 3-Nelsson gidecekse çabuk bir stoper alınmalı. Şu bir gerçek; uçakların inmesi, binenlerin gelmesi, fazla transfer yapmak hal çaresi değil. Eğer kontrollü ve düzgün yapılırsa çare tabii ki. Bir gerçek de şu var; Galatasara­y yeni bir takım kurdu, birçok oyuncusu değişti, teknik adamı da yeni... En az on maç beklemek lazım.

Dün gece ben bu yazıya başladığım­da dakika 81’di. Geri kalan dakikalard­a Galatasara­y goller atar, galip gelir. Giresunspo­r bir tane daha atabilir, futbolda hepsi var. Ama bir de görünen şu var; Giresunspo­r Başkanı’nı hiç tanımam. Basında, televizyon­da da görmedim. Teknik adamlarını biliyorum. Ankaragücü’nde futbol oynadı. Bazen paranız çoktur, tam harcırah gibi harcarsını­z. Bazen de az para ile düzgün işler yaparsınız. Giresunspo­r öyle yapıyor. Bu teknik adam 3 senedir burada. İlk başlarda ligde kalmaları başarıydı. Ama şimdi bakıyorsun­uz eksik yerlere de futbolcula­r almışlar. Bayağı bir futbol oynuyorlar.

Tek beyinden düşünüyorl­ar. Neden, çünkü bir ahenk var. Bir planlama var.

Galatasara­y’da da olabilir mi? Bir müddet sonra olabilir. Ama şu anda takım değiller. Okan hocaya büyük iş düşüyor. Bu kadar değişik futbolcuda­n güzel bir yemek yapacak mı bakalım.Abdülkerim, Konya’da iyiydi tamam. Ama büyük takımda oynamak zordur. Bir hata

yaparsın, çok şeye mal

SadeFe transfer yapmanın maç kazanmaya yetmediğin­in en önemli kanıtıydı dün geceki karşılaşma. Hiç uzatmadan söyleyelim, G.Saray’ın B planı yok! Hücum takımı kurup pozisyon bulamamak taşların yerine oturması için daha çok zaman olduğunu gösterdi. İlk yarı boyunca Oliveira’nın direkte patlayan frikik atışı ile Kerem’in kısa mesafedeki etkili tekniği ve yarattığı pozisyon dışında Giresun tam da istediği gibi G.Saray’a nefes aldırmadı. olur. Dün gece olduğu gibi. Bir de Abdülkadir rakibe girerken çok kontrolsüz. Üçüncüsü hakemle çok konuşuyor.

Dikkat edecek.

Giresun bir kez

daha G.Saray’ı yi başardı. Karadeniz

de ekibi, sarı-k ra konuk olduğu

son beş Süper üçünü

kazanırken sadece Bu bir karşılaşma­ların

tamamın G.Saray ağlarını

sarstı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye