Sabah

İKİ ŞEHİR, İKİ KADIN CİNAYETİ: Koca şiddetinde­n kaçarken otogarda öldürüldü

Dün iki kadın, eşi ve sevgilisi tarafından katledildi. İzmir’de şiddet gördüğü kocasından kaçan Hanife Çakıcı otogarda bıçakla, İstanbul’da Mihriban Arduç ise kafede silahla katledildi

-

Kadına şiddet bir türlü bitmiyor. Dün iki kadın daha eş ve sevgilisi tarafından acımadan katledildi. İzmir’in Dikili ilçesinde yaşayan Hanife Çakıcı (33) sürekli şiddet gördüğü eşi Haydar Çakıcı’dan (34) kaçmak için gittiği otobüs terminalin­de eşi tarafından bıçaklanar­ak öldürüldü.

Olay, Atatürk Caddesi’ndeki Dikili Otobüs Terminali’nde meydana geldi. 2 çocuk annesi Hanife Çakıcı, eşinden sürekli şiddet gördüğü için evi terk edip otogara gitti. Durumu fark eden eşi Haydar Çakıcı da peşine düştü. Haydar Çakıcı, otogarda bulduğu 16 yıllık eşi Hanife Çakıcı’yı 4 yerinden bıçakladı. Çevredekil­erin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi, Hanife Çakıcı’nın yaşamını yitirdiğin­i belirledi. Hanife Çakıcı’nın cenazesi, baba evinin bulunduğu Deliktaş Mahallesi’ne getirildi. Hanife’yi son yolculuğun­a tabutunu omuzlarına alan kadınlar uğurladı. Polis, gündelik işlerde çalıştığı belirtilen Haydar Çakıcı’yı gözaltına aldı. Çakıcı, çıkarıldığ­ı mahkemede tutuklandı.

UZAKLAŞTIR­MA KARARI BİTİNCE

Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından kızının cenazesini almaya gelen 2 çocuk babası Mehmet Karabulut, kızının 16 yıl önce kaçarak evlendiğin­i söyledi. Ancak sonradan eşinin kızına şiddet uyguladığı­nı belirten Karabulut, “Uzaklaştır­ma kararı 15 gün önce bitmişti. Sonrasında barıştılar. Tekrar araları bozuldu. Kızım boşanmak istiyordu. Ama o boşanmadı. En son kızımı öldürdü. Bugüne kadar belki 10 kadar uzaklaştır­ma kararı çıkarılmış­tır. Kızım, devamlı şiddet görüyordu. Son olayda kızımı kaçarken otobüs terminalin­de yakalamış. En ağır cezanın verilmesin­i istiyorum” dedi.

 ?? ?? Mihriban Arduç
Hakan Asilkan
Hanife Çakıcı
Haydar Çakıcı
Mihriban Arduç Hakan Asilkan Hanife Çakıcı Haydar Çakıcı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye