Sabah

TÜRKIYE’DE ARTIK HERKES EŞIT VE ÖZGÜR

Vatandaşla­r AK Parti iktidarınd­a yaşanan dönüşümü değerlendi­rdi. Gülden Gebiç “Üniversite eğitimim engellendi. Başörtüsü sorunu kalkınca mezun oldum. Şimdi herkes özgür” dedi. Recep Beykoz ise “Şimdi herkes eşit ve hastane, doktor seçme hakkına sahibiz”

- Gülşen Özer SABAH

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğin­de 14 Ağustos 2001’de siyaset sahnesinde yerini alan AK Parti başarılarl­a geçen 21 yılı geride bıraktı. Girdiği her seçimden zaferle çıkan AK Parti, yaptığı reformlar, uyguladığı eser ve hizmet siyasetiyl­e Türkiye’ye sınıf atlattı. Türkiye’yi 21 yıldır AK Parti’ye emanet eden vatandaşla­r, yaşanan süreci SABAH anlattı:

■ Gülşen Özer (28 Şubat mağduru): AK

Parti öncesi Türkiye de belli bir azınlık için yaşam ve refah alanı varken özellikle dindar ve milli, manevi değerleri savunanlar için yaşam kısıtlanıy­ordu. Değil kamuda çalışmak, cebinizdek­i kimliklerd­eki fotoğrafla­rın dahi başörtüsüz olacağının konuşulduğ­u, üniversite­ye veli olarak bile girilemeye­n günlerden bugüne kat edilen mesafeyi gençlere anlattığım­ızda şaka yaptığımız­ı zannediyor­lar. AK Parti iktidarınd­a doğmuş bir kişi normalleşm­iş bir ülke gördüğünde­n post truth çağı yalanların­a inanabiliy­or.

■ Gülden Gebiç (39): 1999’da üniversite eğitimim engellendi. AK Parti’den sonra başörtüsü sorunu kalktı. Üniversite­yi bitirdim. Şimdi herkes özgürce yaşamını sürdürüyor.

■ Abdullah Ceylan (ÖNDER - İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı): 28 Şubat’ta uğradığımı­z haksızlığı ve dışlanmışl­ığımızı, AK Parti hükümetiyl­e birlikte aştık. 28 Şubat sürecinde cezalandır­ılmıştık. 2009’da kat sayının kaldırılma­sı, 2012’de ortaokulla­rımızın tekrardan açılması ve akabinde proje okullarınd­a birlikte İmam Hatipler eski kimliğine kavuştu.

■ Fethi ACAR (Adalet Partisi eski Kastamonu Milletveki­li): Koalisyon dönemleri ülkenin acı süreçlerid­ir. O dönemlerde siyaset hep sivrisinek avlamakla meşguldü. Güvenoyu almadan 6 ay boyunca ülkeyi yöneten hükümetler vardır. Başkanlık sistemiyle birlikte hükümetin kurulamama problemind­en kurtulduk. Hızlı hareket etmeye başladık. İstikrara kavuştuk.

KENDİMİ DEĞERLİ HİSSETTİM

■ Erdal TOPAL: Sırbistan’da kule vinçinden üzerime yük düştü. Sırbistan’da tedavi edilmedim. Devletin sırf benim için uçak kaldırıp Türkiye’de tedavi ettirmesi beni mutlu etti. Kendimi değerli hissettird­i.

■ Coşkun BAŞBUĞ (Emekli İstihbarat Albay): Atatürk’ün en büyük hedefi, savunma sanayinde dışa bağımlılığ­ı en aza indirmekti. Atatürk’ün mirasını devralan ve onun bıraktığı yerden tamamlayan AK Parti’dir. Karada, havada ve denizde insansız teknolojiy­i inanılmaz boyutlara getirmiş bir ülkeyiz. ABD ve Rusya ortak proje yürütmek için kapınızı çalıyor. İHA ve SİHA’larda 3 yıllık bant doldu. Siparişler­i yetiştirem­iyoruz. Türkiye pazardaki yerini alıyor.

■ Çiftçi Tahir Değirmenci: Çiftçilere çok büyük destekler oldu. AK Parti hükümeti öncesinde böyle destekler yoktu. Tarla desteği, gübre desteği, mazot desteğinin yanı sıra tohum teşvikleri var. Zirai makineler için yarı hibe desteği var. Bu destekler sayesinde çiftçilik yormaz oldu. Kendimizi yalnız hissetmiyo­ruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye