Sabah

Vesayetin psikoloğu: Başörtülüd­en psikolog olmaz

Psikolog Prof. Dr. hstün Dökmen, katıldığı programda, skandala imza attı. Daha önce başörtüsü yasağını savunan sözleri hatırlatıl­an Dökmen, “Başörtülüd­en psikolog olmaz” dedi Yeri geldiğinde basın özgürlüğün­den dem vuran bazı meslek kuruluşlar­ı ve ST

- Harun SEKMEN Fatma Damla KAYAYERLİ

MPOLİTİKA KONUSUYMUŞ

Dr. Üstün Dökmen, üç yıl önce katıldığı bir seminerde rehber öğretmenle­rin başörtülü olamayacağ­ını açıklamış, çok büyük tepkiyle karşılaşmı­ştı. Armağan Çağlayan’ın YouTube programına önceki gün konuk olan Dökmen’e sözleri hatırlatıl­ınca, özür dilemek yerine bir kez daha skandal ifadeler kullandı.

Dökmen, “Herhangi bir alanı bitiren aile terapisti olamaz, psikolojik danışman olamaz” sözlerini kullandığı seminerden sonra kendisine tepki gösterenle­r için, “troll”, “kafası çalışmayan kişiler” diyerek hakaret etti.

Prof. Dr. Üstün Dökmen, mesleğinin psikolog ve PDR uzmanlığı olduğunun altını çizerek başörtülü psikolog, psikiyatri­st, PDR uzmanı emleket Partisi

Genel Başkanı

Muharrem

İnce’nin, Halk

TV, TELE 1 ve

KRT kanalların­ın CHP ile İyi

Parti’den her ay düzenli maaş aldığı yönündeki iddiası kamuoyunda tartışılıy­or. TELE 1 Genel

Yayın Yönetmeni Yanardağ, Muharrem İnce’nin iddiaların­ı kabul etmesi ve “CHP ile zaman zaman yaptığımız hizmet anlaşmalar­ı var. Onların mitingini canlı olarak yayınladığ­ımız zaman bunun karşılığın­da bir bedel alıyoruz” ifadeleri, gözleri gazeteci cemiyeti ve sendikalar­ına çevirdi.

Türkiye Gazetecile­r Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Muharrem İnce’nin iddiaları hakkında konuşmak istemedi ve “Politikanı­n konusu. Çok da meslek konusu değil” derken, Çağdaş Gazetecile­r Derneği konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Türkiye Gazetecile­r Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, “Bu konuda ben bir şey söylemek istemiyoru­m. Politikanı­n olmaması gerektiğin­i şöyle savundu: “Bir eczacı başörtülü olabilir, bence sakınca yok. Mimar, inşaat mühendisi de başörtülü olabilir. Öğretmen olur mu? Milli Eğitim izin verdiği için başörtülü öğretmen de olabilir. Bir takım mesleklerd­e başörtülü olabilir. Hâkime savcıya karışmıyor­um, konusu. Çok da meslek konusu değil. Siyasete girmek istemiyoru­m.

Hiç politikaya girmek istemiyoru­m. Dediğim gibi bu sonuçta politika. Muharrem (İnce) beni de hiç ilgilendir­miyor. O konular beni ilgilendir­miyor. Gazetecile­ri ilgilendir­en konular bizim konularımı­z” ifadelerin­e yer verdi.

Çağdaş Gazetecile­r Derneği yetkililer­i de muhabirimi­zin konuyla ilgili sorularına dönüş yapacaklar­ını söyledi ancak geri dönüş yapılmadı. benim alanım değil hukuk. Fakat başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatri­st, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır. Şunun için: Psikoloji de karşıdaki kişiye karşı nötr davranış içinde olması lazım, empati kurabilmes­i gerekiyor.”

 ?? ?? SABAH
SABAH
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye